Smoothie met grapefruit
OntbijtReceptenTussendoor

Smoothie met gra­pe­fruit en blau­we bes

Deze smoothie met grapefruit, blauwe bessen, gember en wortelsap is een echte vitaminebom. In een grapefruit zit anderhalf keer meer vitamine C dan in de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De blauwe bosbes heeft een hoog gehalte aan vitamine A, B en C en bevatten verschillende mineralen en sporenelementen, zoals magnesium en ijzer. Van alle soorten fruit hebben blauwe bessen het hoogste gehalte aan anti-oxidanten.

De verse gember die er ook in zit bevordert de stoelgang, helpt tegen een opgeblazen buik en helpt je lichaam te ontgiften. Het is ontstekingsremmend, bloedverdunnend en is bij griep en griep gerelateerde klachten een goede ondersteuning. In wortels zitten heel veel vezels, vitaminen en mineralen.

Wat heb je nodig:

  • 1 grapefruit
  • 1 stukje verse gember
  • 75 g blauwe bessen (diepvries)
  • 100 ml wortelsap (zelf geperst met een sapcentrifuge of slowjuicer)

 Wat ga je doen:

  1. Pers de grapefruit uit.
  2. Schil en rasp de gember.
  3. Schenk de grapefruit in de blender en voeg de blauwe bessen, gember en het wortelsap toe.
  4. Pureer  tot een gladde smoothie.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner