Andijvie stamppot
HoofdgerechtRecepten

Rauwe andijvie stamppot met zoete aardappel

Wind, regen, kou.. De tijd voor stamppotten is weer aangebroken. Deze heerlijke rauwe andijvie stamppot met zoete aardappel en walnoten bijvoorbeeld.  Compleet met Hema rookworst, want die vind ik gewoon de lekkerste. 🙂

Behalve dat deze stamppot natuurlijk gewoon heel lekker is, staat hij ook nog eens binnen een half uur op tafel. Helemaal fijn. 

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 400 gram rauwe andijvie
  • Scheutje melk of kookroom (light)
  • 2 theelepels gerookt paprika poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • Zout naar smaak..
  • Een grote hand walnoten
  • (Hema) rookworst

Bereiding: 

  1. Kook allereerst de (geschilde) aardappels gaar. Ze zijn gaar als je er met een vork goed in kan prikken (+/- 15 minuten).
  2. Zet ook water op voor de rookworst. Wanneer het water kookt leg je de rookworst in het water, vuur uit, deksel op de pan en even een half uurtje laten staan.
  3. Giet de aardappels af en stamp deze vervolgens tot puree. Voeg daar een scheutje melk of kookroom aan toe voor een smeuïge stamppot (dit hoeft natuurlijk niet persé).
  4. Voeg nu beetje bij beetje de rauwe andijvie toe en roer dit goed door de aardappel.
  5. Breng de rauwe andijvie stamppot op smaak met het gerookte paprika poeder, knoflookpoeder en peper en zout.
  6. Op het bord gaat de rookworst erbij en wat walnoten.

Eet smakelijk!

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner