Hummus
ReceptenTussendoor

Hummus maken

Hummus is een puree op basis van kikkererwten. Tegenwoordig kun je het in bijna iedere supermarkt vinden. Je kunt hummus natuurlijk ook heel goed zelf maken. Dan weet je zeker dat alles vers is en zonder e-nummers.

Hummus is extra populair onder vegetariërs en veganisten. Dat komt omdat vegetariërs en veganisten geen vlees en vis eten en hun eiwitten uit plantaardige bronnen halen. Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten en bevatten tevens langzame koolhydraten. Ze zitten boordevol voedingsvezels die helpen bij een gezonde darmwerking en een lang verzadigingsgevoel waardoor je niet zo snel weer gaat snacken.

Ingrediënten

Basisrecept:

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel tahin
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een citroen
  • Peper en zout naar smaak
  • Bieslook of peterselie voor garnering

Voor Pittig:

  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereiden

  1. Ontdoe de knoflook van de velletjes.
  2. Mix de ingrediënten tot een egale puree in een blender of met een staafmixer.

Serveertip

Lekker met rauwkost als worteltjes, komkommer of als spread voor op een rijstewafel. Je kunt de Hummus goed afgesloten in een bakje ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner