Hummus maken
Hummus is een puree op basis van kikkererwten. Tegenwoordig kun je het in bijna iedere supermarkt vinden. Je kunt hummus natuurlijk ook heel goed zelf maken. Dan weet je zeker dat alles vers is en zonder e-nummers.
Hummus is extra populair onder vegetariërs en veganisten. Dat komt omdat vegetariërs en veganisten geen vlees en vis eten en hun eiwitten uit plantaardige bronnen halen. Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten en bevatten tevens langzame koolhydraten. Ze zitten boordevol voedingsvezels die helpen bij een gezonde darmwerking en een lang verzadigingsgevoel waardoor je niet zo snel weer gaat snacken.
Ingrediënten
Basisrecept:
- 400 gram kikkererwten
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel tahin
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- sap van een citroen
- Peper en zout naar smaak
- Bieslook of peterselie voor garnering
Voor Pittig:
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereiden
- Ontdoe de knoflook van de velletjes.
- Mix de ingrediënten tot een egale puree in een blender of met een staafmixer.
Serveertip
Lekker met rauwkost als worteltjes, komkommer of als spread voor op een rijstewafel. Je kunt de Hummus goed afgesloten in een bakje ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.