
Meloen avocadosoep: zomers en gezond
Heb je dat ook? Geen zin om te koken met dat mooie weer, maar je wilt wel gezond eten. Een fenomeen dat ik de afgelopen weken geregeld heb meegemaakt. Daarom ging ik mijn kookboeken af en vond ik een recept voor meloen avocadosoep. Dat recept heb ik inmiddels uitgebreid uitgeprobeerd en met groot succes!
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
- 2 rijpe galia meloenen
- 2 rijpe avocado’s
- 2 hele tenen knoflook – geperst
- 1 in kleine stukken gesneden vleestomaat
- 12 verse muntblaadjes
- 1 eetlepel versgeperst citroensap
- 1 bosui in kleine ringen gesneden]
- 2 theelepels créme fraiche
- 1 eetlepel balsamico
- Zwarte peper (fijngemalen)
- Evt snufje zout
- 4 plakken (serrano) rauwe ham
Wat ga je doen:
- Snijd de meloen in helften en hol deze uit zodat je meteen soepkommen hebt om in te serveren. Ontpit de inhoud van de meloen en doe deze samen met alle bovengenoemde ingrediënten behalve de 4 plakken ham in de blender. Zet dit geheel nog even in de koelkast als dat nodig is. Vergeet de uitgeholde meloen niet ook in de koelkast te zetten!
- Bak voordat je de soep opdient in de meloenschil, de 4 plakken ham totdat ze helemaal knapperig zijn en steek deze in de gevulde halve meloenen met soep. Ziet er feestelijk uit!
- Let op, de uitgebakken ham geeft direct een zoute smaak dus wees echt heel zuinig met zout!
Deze meloen avocadosoep is echt een heel lekker gerecht. Fijne bijkomstigheid is dat de toegevoegde citroen er voor zorgt dat de avocado niet verkleurt in de koelkast. 🙂
Variaties:
- Je kunt ook koriander of peterselie gebruiken ipv verse munt.
- Je kunt ook nog komkommer toevoegen, voor 4 personen ½ – 1 komkommer.
- Houd je van pittig eten dan is een versnipperde rode peper erg lekker.
- Met vis en notenbrood wordt het een lekker hoofdgerecht!.