Koffie yoghurt
Misschien heb je het al wel eens gezien op vakantie, van die potjes koffie yoghurt. In veel Mediterraanse landen kun je dit in de supermarkt kopen. Vorige zomer heb ik er aardig wat versleten, de combinatie yoghurt met koffie vind ik namelijk heerlijk! Uiteraard ging ik thuis aan de slag om een eigen versie te maken. Ik was aangenaam verrast, het bleek veel makkelijker en lekkerder te zijn dan ik dacht!
Wat je nodig hebt voor 4 porties
- 50ml volle melk
- 7gr instant espressopoeder
- 2el rietsuiker
- optioneel: 1/2tl vanille extract
- 400gr (Griekse) yoghurt
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten
Meng de melk, espressopoeder en rietsuiker in een steelpannetje. Eventueel kun je hier ook nog wat vanille aan toevoegen. Breng dit aan de kook een laat zachtjes pruttelen totdat alle poeder en rietsuiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Eenmaal afgekoeld meng je dit koffiemengsel door de yoghurt met een garde. Flink kloppen, de yoghurt moet volledig lichtbruin kleuren. Verdeel over 4 bakjes en zet in de koelkast tot gebruik. Of serveer direct.