Geroosterde Kikkererwten
ReceptenTussendoor

Geroosterde kikkererwten

Het gebeurt niet vaak (lees: nooit) dat ik een recept met jullie deel. Dit laat ik met alle liefde over aan de echte foodies die meewerken aan Uit Liefde Voor Jezelf. Toch wilde ik jullie deze niet onthouden. Geroosterde kikkererwten, dat is zo’n lekkere snack!

Ik voelde me een poosje geleden een beetje ‘meh’ en had erg veel behoefte aan zout. What to do? Ik opende mijn voorraadkast en daar zag ik niet direct iets waar mijn hartje sneller van ging kloppen. Maar: er stond wel een blikje kikkererwten. Ineens herinnerde ik me de geroosterde variant, mjam!

Je kunt dit als snack eten (check!) of je kunt ze bijvoorbeeld door een salade doen, voor wat extra bite. Ik maakte ze in een pan met wat olie, lekker opbakken tot ze knapperig zijn. That’s it 🙂 Hieronder beschrijf ik wat je moet doen als je geroosterde kikkererwten in de oven wilt maken. Stap 2 en 3 zijn in beide gevallen hetzelfde.

 Wat heb je nodig:

  • 1 blikje kikkererwten (of meer)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • Beetje zeezout (in mijn geval: beetje veel)

Wat ga je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden,
  2. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, dep ze daarna ook nog goed droog.
  3. Doe de kikkererwten, de kruiden, het zout en de olijfolie in een kom en meng dit tot de kikkererwten mooi omhuld zijn.
  4. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de kikkererwten erover.
  5. Doe de kikkererwten 15 minuten in de oven, even omscheppen en daarna weer 15 minuten.

Enjoy!

 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner