FoodHotspotsLifestyleNightlife

From Brussels with love…

From Brussels with love…

Na mijn avontuur in de Oostenrijkse Alpen kwam ik terug met wat “liefdevolle bagage” en die bagage woont in Brussel. Ik ben letterlijk met de deur in huis gevallen en woon sinds mijn avontuur dus in België. Waarschijnlijk niet de eerste plek waar je aan gezelligheid denkt. Ik hoor de meeste mensen zeggen: “Brussel?! Het is daar zooo ongezellig”, met een gezicht alsof ze spruitjes voor het avondeten krijgen (die overigens oorspronkelijk ook uit Brussel komen). Niets is minder waar.

Brussel. Op een uur van de Nederlandse grens, de gezellige chaos, waar Belgen geen Belgen zijn en het bier rijkelijk vloeit. Waar iedereen Frans spreekt, maar niet Frans is. Waar een grote diversiteit is aan culturen, waar er altijd wel wat te doen is, waar niemand moeilijk doet of juist wel en iedereen kriskras door elkaar rijdt. Dat laatste is een feit, ik adviseer je dan ook om lekker met het openbaar vervoer te gaan en zeker niet een fiets te huren.

Uit liefde voor je maag
Had ik al gezegd dat ik van eten hou? Misschien niet: “IK HOU VAN ETEN! Hmm, en drinken.” Wat “Brusselaars” echt begrijpen is dat je minimaal 2 keer warm moet eten per dag vergezeld met sloten wijn of bier. Liefst 3-gangen, wat ik als foodie natuurlijk kan appreciëren. Waar? Nou echt overal op elke hoek van de straat, maar er zijn uitzonderingen..

Lettre-a-Elise

Lettre à Elise

Voor de echte vleeseter Lettre à Elise op de Waterloosesteenweg 508 bij mij om de hoek. Een geweldig grillrestaurant een beetje aan de prijs maar genieten. Echte Bourgondiërs eten met hun vingers, voor een top avondje uit naar Ethiopisch restaurant KOKOB .

Wil je lekker goedkoop en goed een visje prikken? Bia Mara in de stad, met dagverse vis, the place to be of bij Le gens Que J’aime het tweedehands huiskamer eetcafe. Echte frieten uit België die kun je alleen halen bij Fritkot Maison Antoine op Place Jourdan. Vegans kunnen ook hun hart ophalen, want er zijn 12 restaurants waar ze uitsluitend veganistisch voedsel op tafel toveren.

Huiskamer-eetcafe-le-gens-Que-J'aime

Le gens Que J’aime

The local view
Als semi local kan ik je nu natuurlijk gaan vertellen hoe geweldig het Atomium is en dat je Manneke Pis gezien moet hebben, maar feitelijk is het Atomium een opgeblazen atoom en Manneke Pis een klein ventje die tja ‘pist’. Wat dan wel?

Geheel gratis en voor niets kun je bovenop een parkeergarage het mooie Brussel aanschouwen. Parking 58 in de volksmond, biedt het mooiste uitzicht en elke zaterdag van juli tot midden september is hier een gratis Apéro (zuipschuiterij tot middernacht).

Niets is te gek hier in Brussel, want wekelijks sluiten ze de hele stad af om met z’n allen op vrijdagavond een potje te gaan rolschaatsen. Ook gratis, behalve als je rolschaatsen moet huren. 21 km parcours door de tunnels van Brussel met rijdende DJ’s, bierwagentjes en meer blijheid! Wel alleen in de zomermaanden. www.rouliroula.com

Het Bozar Museum is een kijkje waard. Heel veel verschillende tentoonstellingen op 1 plek. Voor de cultuursnuiver Botanique het cultureel centrum, zeer architectonisch verantwoord. Het Jubelpark en Cinquantaire. Daar zit ook Autoworld voor als je je man even wat liefde voor zichzelf wil geven.

Cinquantaire

Cinquantaire

Aan parken en bossen een overvloed, mijn favo, het Ter Kamerenbos. Lekker hardlopen, yoga beoefenen of wandelen langs de grote vijver. Grote Markt bij Midi op zondag! Je kan er ALLES kopen en heerlijk eten. Het is altijd een beleving opzich.

Grote-markt-Midi

Grote Markt Midi

A sortir
Bij uitstek de stad om lekker even te feesten. Je hebt er alles van kroegen tot straatfeestjes en dat dagelijks. Op woensdag afterwork straat party in Chatelain, donderdag apero op Place du Lux met alle suits van de EU, vrijdag een bandje kijken in Ancienne Belgique het muziekpodium van Brussel en zaterdag de straat onveilig maken en 100 verschillende soorten bier, wodka, tequila of absinth drinken bij de Delirium cafe’s. Om vervolgens een dansje te doen in 1 van de clubs of gewoon op straat. Alle leuke activiteiten vind je op de Facebookpagina ‘Brussels by Night‘.

Delirium-cafe

Delirium

Tot slot een geweldig leuk hotelletje in de buurt van Flagey: Maison Flagey.

Ga jij uit liefde voor jezelf een weekendje naar Brussel?

Alle foto’s: ©Marcella Roks

Ik ben Marcella. Avonturier, levensgenieter, dromer, bakker en fanatiek sneeuwsporter. Ik heb een consultancy bureau genaamd Awkward Duck, daarvoor werk ik momenteel freelance voor PR Newswire als Accountmanager Business Development BELUX en help start ups met de bedrijfsvoering. Oja en sinds kort woon ik in België.

Banner