Holistische Massage
HotspotsWellness

Genieten van een holistische massage

Een paar maanden geleden heb ik mezelf voorgenomen om mezelf 1 x per maand in de watten te laten leggen. Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen! Je bent elke dag altijd zo druk en je moet overal aan denken. Hoe fijn is het om één moment in de maand je hoofd op stil te zetten en je heerlijk te laten masseren. Dat is echt een cadeautje voor jezelf uit liefde voor jezelf. Dit keer heb ik gekozen voor een holistische massage bij Tatiana Burgers.

Één van onze bloggers Fatima attendeerde mij op de praktijk van Tatiana Burgers. Tatiana heeft een massagepraktijk in Zoetermeer op de Klipperkade genaamd Lichaamstaal. Tatiana geeft niet zomaar een massage, ze geeft een massage vanuit de Holistische visie.

De woorden ‘holisme’ en ‘holistisch’ komen van het Griekse woord ‘holos’, dit betekent ‘heel’.

De mens wordt gezien als een eenheid van lichaam en geest. Deze eenheid bestaat uit fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele facetten die met elkaar in wisselwerking zijn. Het effect van een holistische massage is volledige ontspanning van lichaam en geest. Ook stimuleert het bewustwording en het (her) ontdekken van je eigen persoonlijkheid. Tijdens de massage komen lichaam en geest in balans en voel je je energieker.

Voordat ik de massage kreeg had ik eerst een intakegesprek. Tatiana vroeg mij van alles en ik vertelde haar wat er allemaal speelt in mijn leven. Fijn om even zo met elkaar te praten voordat ik de massage zou ontvangen. Daarna mocht ik op de massagebank gaan liggen, Tatiana pakte mij helemaal in met warme, zachte handdoeken, ook mijn voeten, want die zijn altijd zo koud. Vanaf dat moment ging ik al helemaal de ontspanning in, ogen dicht en een rustig muziekje op de achtergrond. Tatiana doet geen hele lichaamsmassage maar vraagt waar ik de aandacht naar toe wil laten gaan. Ik koos voor mijn rug en nek. Ook kon ik kiezen uit verschillende massage oliën. Ik koos voor Lavendel. Deze olie heeft een zachte, milde geur en is rustgevend, ontspannend en het brengt evenwicht.

Vanaf het moment dat Tatiana met haar handen mijn rug aanraakte, vroeg zij mij uit mijn hoofd te gaan, om niet te denken, maar alleen te voelen. Voel eens wat er met je gebeurt tijdens de massage, zei ze. Het voelde heel fijn, totdat ze ter hoogte van mijn schouderbladen ging masseren, vanaf dat punt ging mijn keel dicht zitten, je weet wel, een soort van brok in je keel. Als ze verder door ging naar mijn nek of naar mijn onderrug ging mijn keel weer open. Erg bijzonder om dit te ervaren.

Na afloop bleef ik nog een poosje liggen en kreeg ik een lekker kopje biologische thee. Daarna hebben we nog even na gepraat. Ik heb deze massage als heel ontspannend ervaren en ik vond het heel bijzonder om dit een keer te doen. Ik kan het iedereen aanraden. Zeker omdat we altijd zo in ons hoofd zitten en bij deze massage we juist heel erg bezig zijn met het voelen.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner