Japanse Tuin
BuitenlevenHotspots

De Japanse Tuin in park Clingendael

Tussen Den Haag en Wassenaar, in park Clingendael ligt een pareltje verborgen: De Japanse Tuin. Ieder jaar komen mensen van heinde en ver om deze prachtige plek te bewonderen. Ben jij er al eens geweest? Ik prijs mezelf gelukkig dat ik het hele jaar door bootcamp training geef in het mooie park Clingendael. Zodra de tuin open gaat, loop ik er samen met de groep altijd even doorheen.

Japanse Tuin

In de 20ste eeuw is de Japanse Tuin door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939) aangelegd. Zij werd ook wel freule Daisy genoemd. Deze mevrouw heeft meerdere reizen per schip naar Japan gemaakt. Tijdens deze reizen heeft zij beeldjes, bruggetjes, lantaarns en nog veel meer verscheept. De Japanse Tuin heeft een hoge historische waarde. Dit komt omdat het de enige Japanse Tuin in Nederland is van rond 1910.

Vanaf 1954 beheert de gemeente het landgoed. Medewerkers van Haeghe Schoon en Groen van de gemeentelijke dienst Haeghe Groep onderhouden de Japanse Tuin.

Japanse Tuin

In de tuin vind je prachtige en zeldzame bomen en planten. Er hangt een hele fijne, rustgevende sfeer en overal zie je een prachtige moslaag. Als je er een keer naar toe gaat en je houdt van mediteren, dan is het prachtig om dat hier te doen. Omdat alles binnen de Japanse Tuin zo kwetsbaar is, is de tuin maar een paar weken per jaar open voor publiek. De tuin gaat in het voorjaar open van 30 april t/m 12 juni en in het najaar van 8 t/m 23 oktober.

Op dit moment organiseert de gemeente Den Haag een fotowedstrijd op Instagram. Je zet je mooiste foto van de Japanse Tuin op Instagram met hashtag #fotowedstrijdjapansetuin. Hiermee kun je het boek ‘De Japanse Tuin in Clingendael – kroniek van een mysterieuze tuin’ van Joost Gieskes winnen.

Japanse Tuin

Ga je toevallig trouwen in de periode dat de Japanse Tuin open is dan kan ik je adviseren om hier je trouwfoto’s te laten maken. Wat een prachtige beelden zul je krijgen!

Geniet ervan als je gaat. Je hebt nog tot 12 juni de tijd, maar wacht niet te lang, de tuin is nu echt prachtig! Alles staat vol in bloei. Gewoon om verliefd van te worden!

Liefs, Vanes

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner