Health

Planken, dippen en tappen!

Hello, Monday!  Het is weer tijd voor onze after weekend workout, òf begin van de week workout, maar net hoe je het bekijkt. Vandaag gaan we planken, dippen en tappen. Lees snel hoe je dit moet doen.

We doen dit keer drie rondes. Zorg ervoor dat je bij het uitvoeren van alle oefeningen goed let op je techniek. Je hebt geen haast, blijf goed opletten. Dit is erg belangrijk om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken.

Dit zijn de oefeningen:

  • 60 sec planken
  • 20 x dips
  • 20 x shoulder tap

Zo voer je de oefeningen uit:

  1. Planken: je staat op je handen en je voeten of knieën en je rug is in 1 rechte lijn met je schouders.
  2. Dippen: je gaat zitten op een bankje en je handen wijzen naar voren. Je laat je billen langs het bankje zakken en je ellebogen gaan naar achteren. Dit is een oefening voor de triceps.
  3. Tappen: je staat op je ellebogen en voeten en tikt om en om je schouders aan. Deze oefening is goed voor core stability.

Veel succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner