Volle Jachtmaan
Bewustwording

Volle Jachtmaan oktober 2016

Het is weer bijna volle maan, op 16 oktober is het volle Jachtmaan. Ook wel Hunter’s Moon genoemd. Dit is de maan die na de Oogstmaan komt. In vroegere tijden was dit de periode waarin de laatste oogsten waren binnengehaald en het jachtseizoen begon. De dieren waarop gejaagd werd waren goed te zien onder het licht van de volle maan. De mensen rekenden vroeger op de jacht om de winter mee door te komen.

Wij hoeven gelukkig niet te jagen op wilde dieren. We kunnen wèl spiritueel jagen: ons bewust worden van wat we najagen en wat we juist weg willen jagen: waar richten we onze aandacht op? Net als bij elke volle maan is het ook nu een goed moment om de balans op te maken: wat willen we loslaten? Wat nemen we mee?

Transformatie

De Jachtmaan staat in het teken van transformatie. Het is nu echt tijd om ons te gaan voorbereiden op de wintertijd. De dagen worden steeds korter en er vindt een transformatie plaats van lichte naar donkere dagen.

Mediteren

Meditatie kan op vrijwel ieder moment, maar tijdens de volle maan is de energie extra krachtig. Vanaf drie dagen vóór de volle maan tot drie dagen na de volle maan is het gemakkelijker om contact te maken met deze krachtige bron. We kunnen dan goed voelen hoe de energie van de maan ons versterkt.

Het is volle maan op 16 oktober 2016 om 06:24 uur.

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner