Lentegroenten
Health

Lentegroenten: eten uit het seizoen

Eindelijk is het weer lente! We genieten van het zonnetje, de mensen zijn een stuk vrolijker, ik vind het heerlijk. Zoals elk seizoen heeft ook de lente haar specifieke lentegroenten. Het is natuurlijk hartstikke gezond om groente te eten. Als je dit ook duurzaam wilt doen, kies je voor groente van het seizoen. Dat is goed voor onze aarde, want die groente hoeft niet van ver te komen. Elke groente bevat specifieke vitamines en mineralen die goed voor je zijn. Belangrijk dus om lekker te variëren.

Lentegroenten

De lente brengt ons de volgende groenten:

  • Asperges, deze zitten vol met vitamine B1, vitamine C, zink en foliumzuur.
  • Peultjes, deze bevatten ook vitamine B1 maar ook vitamine B6, vitamine C en magnesium.
  • Rucola, deze zit vol met vitamine B3 en magnesium.
  • Paprika, deze zit vol met vitamine B3 en vitamine C.
  • Bospeen, deze bevat veel vitamine B6.
  • Snijbiet, deze zit vol met vitamine B1
  • Venkel, deze bevat veel zink.
  • Spinazie, deze bevat veel foliumzuur en zink.
  • Radijs, deze zit vol met calcium, vitamine C en ijzer.

Zoals je ziet bevatten de groenten die ik hier heb vermeld allemaal verschillende vitamines en mineralen. Eet gevarieerd om te zorgen dat je al die belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt en je gezond en sterk de lente in gaat. De meeste groenten kun je op verschillende manieren bereiden dus je hoeft niet elke week hetzelfde gerecht te eten.

Tips!

Wat dacht je van een lekkere salade met spinazie, peer en Roquefort? Of een pasta met spinazie, kip en tomaatjes? In de ochtend kun je ook een flinke hand verse spinazie door je smoothie gooien. En heb je witte asperges weleens gegrild? Duurt iets langer maar dat is zéker de moeite waard om eens te proberen. Vind je radijs een beetje te scherp? Snijd ze dan eens doormidden, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en leg ze 20 min in de oven, dan smaken ze net wat minder scherp.

Ik zou zeggen: succes en geniet van een gezonde lente!

Logo Gaby Cooks

Mijn naam is Gaby en ik ben de eigenaar van Gaby Cooks. Dit is ontstaan uit mijn liefde voor het koken èn mijn liefde voor een gezond leven. Ik houd van koken en iedereen houdt van eten. Niet iedereen heeft echter altijd zin of tijd om te koken- ik wel! Gaby Cooks maakt het voor iedereen mogelijk om lekker en gezond te eten, in plaats van een kant en klare maaltijd vol onzinnige toevoegingen in de magnetron te zetten. Ik gebruik eerlijke en verse producten voor gezonde avondmaaltijden die passen in een gezonde levensstijl!

Banner