Health

Allround workout

Vandaag doen we een serie van 6 oefeningen waarmee we alle spiergroepen trainen. Een allround workout dus! Alle oefeningen doen we 30 seconden met steeds 10 seconden rust tussendoor. We doen twee rondes achter elkaar.

  • Jumping jacks
  • Side plank
  • Plank
  • Lunges
  • Push up t-twist
  • Squat

Jumping jacks:

Goede oefening om de hartslag omhoog te brengen. Je zwaait met je armen opzij en je benen springen gelijktijdig naar buiten.

Side plank:

Je staat op je elleboog of op je hand en 1 voet in een plank. Zorgt voor core stability.

Plank:

Je staat op je handen en je voeten of knieën en je rug is in 1 rechte lijn met je schouders.

Lunges:

Je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Je stabiliseert door goed je dwarse buikspieren aan te spannen. Die kun je voelen als je je handen in je zij doet.

Push up met een t-twist:

Je staat op je handen en je voeten in een plank. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken en komt weer omhoog. Dan draai je in een side plank en weer terug. Goed voor je armen en de core stability.

Squat:

Je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner