Health

Bewegen voor een gezond lichaam

Hallo, maandag! Het weekend zit er weer op dus nu is het tijd voor wat beweging. Een gezond lichaam is natuurlijk wat we graag willen. Daar moeten we wel iets voor doen, zeker nu met alle gezellige lange zomeravonden wijntjes drinken op het terras.

Vandaag hebben we weer een mooie workout voor jullie samengesteld. Doe je met ons mee? Alle oefeningen doen we 30 seconden lang met steeds 10 seconden rust tussendoor. Zorg dus dat je iets hebt om de tijd bij te houden zodat je steeds weet wanneer de tijd om is. We doen twee rondes achter elkaar. Veel succes!

Dit zijn de oefeningen:

  • Jumping jacks
  • Mountain climbers
  • Bear walk
  • Wal sit
  • Push up met t-twist
  • Vertical jump

Jumping jacks:

Dit is een goede oefening om de hartslag omhoog te brengen. Je zwaait met je armen opzij en je benen springen gelijktijdig naar buiten.

Mountain climbers:

Je staat in een mooie plank en je brengt je knieën om en om naar je borst. Goed voor de schouders en de buikspieren.

Bear walk:

Je staat op je handen en voeten met je billen in de lucht. Je loopt naar voren en blijft zo groot mogelijk met zoveel mogelijk gestrekte benen.

Wall sit:

Je benen staan in een hoek van 90 graden en je leunt tegen een muur of een boom. Goed als je je bovenbeenspieren wilt versterken.

Push up met een t-twist:

Je staat op je handen en je voeten in een plank. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken en komt weer omhoog. Dan draai je in een side plank en weer terug. Goed voor je armen en de core stability.

Vertical jump:

Spring recht omhoog in de lucht.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner