Fit de zomer door
Health

Fit de zomer door, met deze tips lukt jou dat!

De zomer (vakantie) is begonnen en voor veel mensen betekent dit op vakantie naar de zon, meer vrije tijd, meer borrels en meer gezelligheid. Bij ieder zonnestraaltje lekker bbq-en en ook graag de nodige dagjes weg. Dit heeft vaak als gevolg dat sporten erbij inschiet, of in ieder geval op een laag pitje wordt gezet.

Hoe zorg je er nou voor dat je zo fit mogelijk deze zomer maanden doorkomt zonder te veel achteruit te gaan? Het is natuurlijk hartstikke zonde als je alles waar je zo hard aan gewerkt heb in de sportschool, verloren laat gaan. Vandaag delen wij wat tips met je om te zorgen dat jij fit de zomer doorkomt!

Stel voor jezelf een realistisch tijdschema op.

Leg jezelf niet op dat je vijf keer in de week moet trainen als dit helemaal niet haalbaar is. Je kunt dan beter inzetten op drie keer per week. dan spaar je al twee dagen uit waarop je iets anders kunt doen. Met realistisch bedoel ik dan ook dat je bijvoorbeeld de vrijdagavond niet in je agenda reserveert om te gaan sporten maar juist lekker vrij houdt om iets gezelligs te gaan doen.

Kom naar de sportschool met een doel.

Het is lekker weer, dus je wilt niet te lang in de sportschool blijven. Maak daarom voor jezelf een plan wat jij deze training gaat doen. Je komt binnen, je voert dit plan op hoog tempo uit en je kunt snel weer weg. Laat je niet teveel afleiden door andere sporters, maar houd je focus op je doel.

Lichaamsbeweging is overal.

Een heel cliché advies, maar het werkt! Laat lekker de auto staan en ga met de fiets, of ga na het eten even lekker wandelen. Allemaal calorieën die je verbrandt terwijl je buiten van het mooie weer geniet.

Een goed ontbijt.

Neem de tijd voor een goed en stevig ontbijt. Sla dit absoluut niet over! Een ontbijt legt de fundering voor de rest van de dag dus zorg dat dit voldoende is en dat het gezond is. Op deze manier zorgt het er ook voor dat je minder honger hebt gedurende de dag en dat je dus minder gaat snoepen.

Wel en niet drinken.

Het is in de zomer extra belangrijk dat je veel drinkt, maar dan vooral veel water! Beperk de hoeveelheid frisdrank en andere zoete dranken. Vruchtensap is ook hoog in suiker, dus kijk daar ook mee uit. En af en toe een wijntje? Natuurlijk mag dat, maar wèl met mate.

Geniet van de zomer!

Logo Dutch Fitness Viking

Wij zijn Jolijn en Ryan, oftewel: Dutch Fitness Viking. Ons doel is om mensen te inspireren en te motiveren. Zowel in de sportschool als daarbuiten, door gezond te leven èn te blijven genieten. Als je jezelf altijd blijft uitdagen kun je veel verder komen dan dat de meeste mensen denken, dit geldt dus ook voor je gezondheid!

Banner