Vluchtelingen
Bewustwording

Who cares?

De Olympische Spelen zijn net beëindigd. Nederland heeft mooie medailles gewonnen, persoonlijke records verbroken en hier en daar naast de medailles gevist. Yuri van Gelder werd naar huis gestuurd (wat wereldnieuws is in Nederland), maar er is nog iets wat deze Olympische Spelen bijzonder maakt. Iets waarvoor ik een diepe buiging maak.

Olympisch Vluchtelingen Team

Maak kennis met het Refugee Olympic Team. Maak kennis met onder andere Yusra Mardini. Yusra was een getalenteerd zwemster in Damascus. In augustus 2015 besloot ze samen met haar zus te vluchten, maar hun overvolle bootje kreeg op zee motorpech. Yusra, haar zus en twee mannen doken het ijskoude water in en duwde het bootje drie uur lang zwemmend naar de kust. Zo sloeg het bootje niet om en redde zij het leven van 20 andere mensen. Yusra reisde door naar Berlijn waar ze bij Spandau 04 zwemclub mocht zwemmen, waar haar grote talent snel herkend werd.

“I want everyone to think that refugees are normal people”.

Who Cares

 

De Olympische Spelen heeft deze sporters een kans te bieden om mee te doen. Hierbij is meedoen belangrijker dan winnen en hoop het sleutelwoord. Hoop voor alle mensen van de wereld op een toekomst. Een toekomst die voor velen onzeker is. Mensen die vast zitten in een vluchtelingenkamp en niet voor of achteruit kunnen. Maar desondanks positief blijven en hoop houden. Zonder hoop zou er voor hen geen leven zijn. Laten wij ons nu ook eens richten op die hoop. Laten we ons richten op zaken die echt belangrijk zijn.

Who cares?

Tijdens ons avontuur op Lesbos hebben we verschillende verschrikkelijke verhalen gehoord. Deze mensen zijn niet zomaar gevlucht en hebben een verhaal. Het is moeilijk te omschrijven wat een periode op Lesbos met je doet, maar het kamp Kara Tepe werd een dorp voor ons en de vluchtelingen werden gasten. Ik heb zelden mensen gezien, die zo dankbaar zijn voor het leven en zo vol liefde. Gelukkig zijn er in mijn omgeving veel mensen die geven om andere mensen en de wereld eromheen. Elke stap die we zetten om de wereld een stukje mooier te maken, draagt bij. Dit gevoel heb ik ook over gehouden aan mijn periode in Lesbos met De Dromenvangers. Wij kunnen niks aan de situatie veranderen, maar we hebben gedaan wat we konden om deze mensen een hart onder de riem te steken. Mensen zoals jij en ik met dezelfde dromen.

…I care

Charissa (Bezoek de pagina van De Dromenvangers op Facebook)

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner