Bewustwording

Wat is geluk?

Wat is geluk?

Wanneer ik de van Dale opensla en op zoek ga naar het woord ‘geluk‘, dan kom ik op het volgende uit: “fortuin, meer geluk dan wijsheid,van geluk mogen spreken, het geluk moet wat meelopen.” Kijk ik dan naar het woord ‘gelukkig‘, dan lees ik het volgende: “voorspoedig, wie is de gelukkige, een gunstige loop hebbende, vervuld van geluk en de gelukkigste ogenblikken van mijn leven.”

Dan hebben we ook nog de geluksgodin, het gelukspinnetje, het gelukspoppetje en, geluk in het spel. Het zijn allemaal momenten die samen, of apart een gevoel van geluk kunnen veroorzaken.

Wat gebeurt er nu wanneer iemand het geluk als een vorm van zijn wil voelen en blijven ervaren? Wat doen we dan eigenlijk? We leggen ons geluk in de handen van de ander, die kans of die meevaller. En wanneer dit uitblijft, voelen wij ons ongelukkig, alleen, eenzaam of gewoon helemaal leeg. Dan gaan we op zoek, zoeken we het geluk in anderen, omstandigheden of extremen, om er achter te komen dat we het op deze manier zelden vinden. En dan gaat de spiraal neerwaarts werken en komen we er soms niet meer uit. “Waarom kan ik niet gelukkig zijn, waarom mag ik niet waarom…waarom…waarom??”

Geluk is net als, verdriet, boosheid ,eenzaamheid en blijheid of tevredenheid, het einde van momenten. Zoals houden van, het einde van een periode van verliefdheid kan zijn. Geen van deze bovenstaande gevoelens zijn een staat van zijn, voor een lange periode of voor eeuwig, behalve, en dat hoop ik, blijheid en tevredenheid.

Blog-Hanneke

Wanneer we in een relatie alleen maar gelukkig willen zijn, dan doen we ons als mens tekort omdat we geen ruimte hebben om al de andere emoties toe te laten, want we hebben het te druk met het gelukkig willen zijn. Maar wanneer we binnen een relatie werken aan het delen van het geluk binnen onszelf, dan scheppen we zoveel ruimte. Dan is er zoveel zo veel meer…vriendschap, vertrouwen, verliefdheid die regelmatig aangewakkerd kan worden, het samen zijn!

Dit laatste ontstaat wanneer we blij en tevreden zijn om wie we zijn, het onszelf gunnen om onze eigen ruimte in te nemen, en vandaar uit te delen. Het elkaar meenemen in hoe je je voelt, wat je graag wil bereiken samen, maar ook wat je niet zo prettig vindt om dan naar het prettig toe te werken.

Houden van een ander begint met houden van jezelf.

Tel je mooie momenten één voor één, en word zo een tevreden en gelukkig mens. Wanneer je het geluk vanuit jezelf blijft delen, dan wordt het alleen maar meer. Misschien niet altijd even makkelijk, want zelf wanneer het even tegen zit, zul je die geluksmomentjes moeten blijven vangen en koesteren. Wat scherp is wordt zacht.

Het allerbelangrijkste in een relatie is: doe het samen. Wanneer je alleen bent, zorg dat je niet eenzaam wordt, want ook dat heb vaak zelf in de hand.

Ik wens jullie heel veel mooie en geluksmomentjes toe, stel je open om ze te ontvangen en ze zullen dichterbij zijn dan je denkt, je hoeft ze alleen maar te (willen) voelen.

Met een liefdevolle groet,

Hanneke

Heel normaal, spiritueel en paranormaal. Ik ben coach. Mijn ‘roots’ liggen in de zorg, waar ik 27 fijne jaren in heb beleefd. Daarnaast heb ik met heel veel plezier bijna alles wat er op het gebied van alternatief en paranormaal te leren valt, ontdekt, geproefd en doorleefd. Veel hiervan heb ik ook weer losgelaten, maar behouden wat goed voor mij was en goed voelde.

Banner