Volle maan op 6 september
Bewustwording

Volle maan op 6 september

De volle maan op 6 september staat bekend als de maan van het weerlicht. Het thema dat bij deze volle maan hoort, is wijsheid. Deze periode is zeer geschikt om goed te overdenken wat je hebt bereikt in de afgelopen periode. Hoe ben jij (spiritueel) gegroeid?

De Maan van het Weerlicht is een oogstfeest. Hierbij gaat het om onze spirituele oogst, niet om materiële zaken. Het gaat om inzicht. Denk bijvoorbeeld aan een probleem waar je al heel lang mee worstelde en waarvan je nu de oplossing ziet. Of misschien besef je je nu ineens hoe belangrijk iemand voor je is en wat de relatie met die persoon echt voor je betekent.

Waar vooral de nadruk op ligt tijdens deze volle maan, is op ons inzicht in de cyclus van het bestaan.  Op de kringloop die we in de natuur en in onszelf herkennen. Alles heeft een eigen plaats en een eigen waarde en staat tegelijkertijd in verbinding met elkaar.

Volle maan meditatie

De periode rondom de volle maan (drie dagen ervoor tot en met drie dagen erna) is bij uitstek geschikt voor meditatie. De energie is dan zeer sterk. Doe er je voordeel mee, probeer meer inzicht te krijgen in wat jij hebt bereikt. Sta bewust stil bij het feit dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Jij, ik, we zijn allemaal onderdeel van het grote geheel. Wijsheid is het vermogen deze samenhang te zien en ernaar te handelen.

Zet jouw intenties voor de komende periode. Laat dingen los, Wat verzwaart je? Sleep je baggage mee die je eigenlijk niet meer nodig hebt? Laat dit dan nu los. Doe dit voor jezelf. Houd je gedachten, je acties en je woorden positief. Tenslotte, wat je uitzendt dat krijg je ook weer terug. Linksom of rechtsom. Negativiteit maakt niks beter.

Het nastreven van positieve gedachten, acties en woorden betekent overigens niet dat je nooit een slecht humeur hebt. Dat komt wel eens voor. Geef er dan wèl een positieve draai aan. Laat het niet met jou aan de haal gaan maar leef bewust. Wees bewust chagrijnig, observeer jezelf en krijg inzicht in waarom jij je zo voelt. Zo groei je.

Jij bent jouw eigen guru!

Hazelaar

Wist je dat de boom die bij deze volle maan hoort, de Hazelaar is? De Hazelaar staat voor wijsheid en inspiratie. Deze boom wordt traditioneel in verband gebracht met hekserij, natuurmagie en vruchtbaarheid.

 

Het is volle maan op 6 september om 09:04:55

Vollemaanwandelingen

Tip! Wist je dat Staatsbosbeheer vollemaanwandelingen organiseert? Kijk hier voor de diverse wandelingen op 6 september en meld je aan als het je leuk lijkt.

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner