Volle Graanmaan 7 augustus
Bewustwording

Volle Graanmaan 7 augustus 2017

Op 7 augustus is het volle Graanmaan. Het thema dat bij deze maan hoort, is overvloed. In deze periode vindt vaak een eerste graan-oogst plaats, vandaar de naam Graanmaan. Deze maan wordt ook wel Dondermaan of Rode maan genoemd. We zitten nu middenin de zomer en we kunnen genieten van wat we tot nu toe hebben bereikt (onze ‘oogst’).

Volle Graanmaan op vakantie

Waar beleef jij de volle maan op 7 augustus? Zit je op een warm strand? Ben je ergens in de bergen? Ben je in Nederland? Waar je ook bent, de volle maan is een mooi moment om stil te staan bij je persoonlijke, innerlijke ontwikkeling. Pak een moment om te mediteren, doe een dans (die verzin je gewoon zelf!) of voer een ritueel uit, alleen of samen met je gezin.

Spreek je intenties uit voor de komende periode, schrijf dingen die je los wilt laten op briefjes en verbrand deze bijvoorbeeld in een vuurtje. Extra leuk natuurlijk om dit samen met elkaar te doen. Ik ben benieuwd naar jouw persoonlijke invulling van de volle maan viering.

Maak er jouw of jullie eigen bijzondere moment van en wees je bewust van de krachtige energie van de maan – alles ligt onder een vergrootglas. Keep it positive; je gedachten, je woorden en je acties. Geniet!

Het is volle maan op 7 augustus om 20:12:47

Vollemaanwandelingen

Tip! Wist je dat Staatsbosbeheer vollemaanwandelingen organiseert? Kijk hier voor de diverse wandelingen op 7 augustus en meld je aan als je dat leuk lijkt.

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner