Veranderen en Volhouden
Bewustwording

Veranderen en volhouden

Vanaf mijn 19e ben ik gepassioneerd ondernemer. Voor mij is ondernemen niet een kwestie van branden blussen maar juist van vuren ontsteken en deze brandend houden. Een organisatie/onderneming waar het vuur van brandt, geeft licht, is warm van binnen en zichtbaar in de wijde omtrek. Het vuur van een onderneming zonder juiste focus of gerichte aandacht en energie zal uiteindelijk doven en geen licht en warmte meer geven.

Kan een doosje lucifers je leven veranderen?

Maar hoe doe je dat dan? Hoe houd je iets vol, hoe houd je het vuur brandend? Laten we een klein experiment gaan doen, doe je mee? 

Pak een luciferdoosje en leg dit op je nachtkastje of naast je hoofdkussen. Haal als je gaat slapen een lucifer uit het doosje, steek de lucifer aan, blaas hem uit en leg hem weer terug in het doosje. That’s it! Okay, denk je waarschijnlijk, is dit alles? Ja, dit is alles. Herhaal dit elke avond wanneer je naar bed gaat. Zo makkelijk is het om te beginnen met het creëren van een nieuwe gewoonte. Dat is namelijk een kwestie van oefening.

Elke dag zijn mensen van plan allerlei veranderingen door te voeren in hun leven. Dit kan zijn: anders willen eten, koud willen douchen, stoppen met roken, meer bewegen, beter ademen, noem het maar op. Uiteindelijk zal iets alleen maar lukken door het te doen en zul je ervoor moeten oefenen. Simpel en eenvoudig elke dag gerichte aandacht investeren in je doel.

Veranderen en volhouden

Waarom wil je (iets) veranderen?

Maar wat nou als je niet alleen bezig bent met het behalen van het resultaat, maar ook met het verbeteren van het oefenen? Dan zijn mijn eerste vragen aan jou:

  1. Waarom wil je iets veranderen?
  2. Waarom is het zo moeilijk?

Het antwoord op vraag 1 is eigenlijk altijd een belangrijke en emotionele reden. En… het antwoord op de tweede vraag ook! De reden dat het zo moeilijk is, is omdat er een belangrijke en emotionele reden is om de verandering te willen maken. Er wordt veel waarde aan gehecht, flink over geoordeeld en de uitkomst is bepalend voor het welbevinden…Daarom ‘a plan made to fail!’

Oefen het oefenen

Dit is waar de lucifer komt kijken. Als je brein 1 vaardigheid leert, kan het deze op meerdere manieren toepassen. Bijvoorbeeld: als je oefent met – en beter wordt in – het onthouden van namen van vogels, zul je automatisch ook beter namen van planten, dieren, biermerken en mensen gaan onthouden. Oefen het oefenen!

Wat als je eens niet eerst gaat oefenen met het volhouden van die hele moeilijke, zware, emotionele verandering,  maar de vaardigheid van discipline en volharding “geïsoleerd” gaat oefenen met iets wat in de eerste instantie zinloos lijkt.. zoals die lucifer!

Denk aan een verhuizer die zware dingen op moet kunnen tillen voor zijn werk. Als hij daar rugpijn van krijgt, zal hij eerst in de sportschool met gewichten zijn rug moeten gaan versterken. Als hij dan weer aan het werk gaat, zal hij door zijn sterkere rug zijn werk beter kunnen doen. Zo train je de spier waarmee je veranderingen volhoudt, en daarom dus de lucifer !

Met de lucifer train je je brein door middel van een simpele oefening, welke kan ontvlammen in oneindig veel mogelijkheden…

Ik wens je een mooie dag, elke dag.

Liefs Faab,

Faabulousstuff.

Make it happen…!

Oh, en als je het nou een dag vergeet, zie de lucifer dan als een nieuwe kans de volgende dag in plaats van een gefaalde kans!

Ik ben Faab... Aka Fabiana: Sportieve onderneemster & creatieveling... About me: https://youtu.be/JuYt7wcWzN8 Making the World more fun: www.Faabulousstuff.com Mijn persoonlijke blog waar ik mijn kwetsbare en authentieke ik blootgeef: www.faabulous.me

Banner