kracht van het nu
Bewustwording

Laat een kind jouw gids zijn

Met drie dochters, een eigen coaching praktijk en andere activiteiten kan het gebeuren dat ik me soms even niet meer in het NU bevind. Dit is niet erg en volkomen normaal en menselijk. In een tijd dat veranderingen om ons heen steeds sneller gaan is dat nou eenmaal een vast gegeven. De opvoedkundige concepten uit het verleden zijn vaak niet meer toereikend voor de kinderen van nu.

Aanpassingsvermogen

Als ik je zou vragen welke software en hardware moderner is, van bijvoorbeeld een iPhone 1 of een iPhone 7, zegt een ieder onmiddellijk een iPhone 7. Sta daar eens een minuut bij stil en bedenk dan dat kinderen van nu ook de software en hardware meekrijgen voor deze tijd. Moeder natuur en de evolutie doen hun werk. Kinderen van nu worden dus uitgerust met datgene wat nu nodig is. Het aanpassingsvermogen van ons mensen is wonderbaarlijk.

Toch zien we dit vaak niet en doen we hier op momenten dat we het juist hard kunnen gebruiken dikwijls geen beroep op. Wanneer we druk, gestresst en uit balans zijn bevinden we ons vaak in de staat van ‘vastzitten in het hoofd’.

Duizend en één manieren, zowel binnen als buiten de deur bieden zich op zo’n moment aan om weer in balans te komen. Denk bijvoorbeeld aan  sporten, yoga, meditatie, wandelen.. Deze, en nog veel meer middelen zetten we in om weer terug bij ons zelf te komen.

Kom je buiten spelen?

Een jaar of twee geleden kwam ik op een maandag na een lange werkdag aanrijden bij mij in de straat en terwijl ik dat deed kwam mijn dochter, toen 6 jaar oud, enthousiast aanfietsen en hield mij staande. Ze riep; ‘papa kom je buiten spelen?” . Meteen kwam er een stroom aan gedachtes in mij op, maar ik sprak ze even niet uit.

Ik nam waar dat mijn hoofd zei: IK ben moe, heb geen zin, heb geen tijd, etc. Ik had immers de behoefte om even tot mezelf te komen na een dag vol activiteiten. Voordat ik verder reed om te parkeren zei ik tegen mijn dochter; “ik kleed me om en kom er gelijk aan!”. Dat is wat ik deed, en eenmaal buiten gaf ik me over aan het spel van mijn dochter. Ik werd bewust dat ik alles had losgelaten en in het nu verkeerde door de overgave en uitnodiging om te spelen.

Als je speelt ben je in het NU, kinderen beheersen dat nog optimaal. Dus durf in te gaan op die liefdevolle uitnodiging, laat een kind jouw gids zijn en ervaar de kracht van het NU.

Vader van drie dochters en werkzaam als zelfstandig lifecoach, trainer en loopbaanadviseur. Werkt daarnaast met Ayahuasca . Levensmissie: Anderen bewust maken van talenten en mogelijkheden. Uplift eachother!

Banner