Kracht van intentie
Bewustwording

De kracht van intentie

We zijn allemaal bekend met de zintuigen zien, ruiken, horen, voelen en proeven, maar gebruiken we deze zintuigelijke krachten ook in harmonie met ons hoofd? Kijk nu eens naar ons hoofd als de mannelijke pool van ons menselijk voertuig en ons zintuigelijk vermogen als de vrouwelijke pool.

Als je om je heen kijkt zie je dat een batterij, net als veel wonderen van de natuur doorgaans bestaan uit twee polen. Van de batterij weten we dat deze gealkaliseerd is en bij verzuring niet meer bruikbaar is. Daarnaast heeft de bovenkant van een batterij een kleine uitstulping en de onderkant een inkeping (m/v).

zintuigen

In harmonie met jezelf

Het zichtbare deel van een boom staat graag in bloei en de wortels, gespiegeld in de grond, ploeteren naar groei. De boom sterft af bij verzuring. Ook een lichaam kan last hebben van verzuring. Vaak in de vorm van kramp of spierpijn. De juiste pH-waardes in je lichaam zijn belangrijk voor een gezond leven.

Vaak zijn we geneigd dingen met ons hoofd op te lossen.   Het hoofd WIL altijd een antwoord en toch is dat vaak niet beschikbaar vanuit deze plek. De kracht van ons hoofd is oordelen, het IK/EGO regelt het wel even……. of toch niet? De een zegt; “Ik WIL kinderen”, de ander roept; “Ik WIL een leuke partner of baan”. Maar vaak komt het dan niet en weten we de route er naartoe niet te bedenken.

electromagnetisch-veld

Hoofd en hart

Als je in je hoofd zit en aan het “willen” bent, kan dat je soms letterlijk en figuurlijk zuur maken. Een halve batterij werkt niet in je menselijk voertuig en zorgt regelmatig voor ‘pech onderweg’. Kun je zonder oordeel waarnemen wat je ziet, hoort, ruikt voelt en of proeft in een persoonlijk vraagstuk dat verlangt naar een oplossing?

Ons brein en hart zijn beiden zijn elektromagnetisch geladen en hebben gezamenlijk het vermogen aan te trekken en af te stoten. Het is belangrijk te weten wat jouw intentie is in een situatie of levensvraag. Trek je aan of stoot je juist af?

Een voorbeeld:

Hoofd zegt: “Ik WIL een leuke partner !” (M)

In dit voorbeeld is “ willen” een vorm van bezit en stoot dit energetisch af.

Hart zegt: ” Het is mijn intentie mijn liefde te delen”. (V)

Dit trekt energetisch aan en activeert je zintuigen.

Eerder zag, hoorde of voelde je die leuke persoon niet omdat je in je hoofd bivakkeerde en dan sta je zintuigelijk gesproken ‘uit’. Werken met intenties vraagt om de input van het hoofd te verbinden met je zintuigelijke waarnemingen, als een huwelijk van het mannelijk en vrouwelijke.

Henk Doller

Vader van drie dochters en werkzaam als zelfstandig lifecoach, trainer en loopbaanadviseur. Werkt daarnaast met Ayahuasca . Levensmissie: Anderen bewust maken van talenten en mogelijkheden. Uplift eachother!

Banner