Uitgelicht-Happy-New-Year
Bewustwording

Happy New Year!

Allereerst wil ik je niets dan goeds wensen voor 2016!

Happy-New-Year

Een jaar zonder strubbelingen met je gezondheid, zonder mot met de buren of wie dan ook, zonder geldzorgen, zonder angst voor het verliezen van je baan en een jaar zonder goede voornemens.

Gewoon niet aan beginnen, die goede voornemens. Heerlijk. Hoef je na een maand ook niet te balen van jezelf dat je geen ruggengraat of doorzettingsvermogen hebt. Ook fijn. Het is zelfs bewezen niet effectief om per 1 januari te stoppen of te beginnen met iets.  1 januari is gewoon een vrijdag. 

Je schijnt van het nemen van een goed voornemen in de contramine te raken. Ieder mens heeft een comfortzone, een persoonlijkheid en een overlevingstechniek. Daar moet je ver buiten om het vol te houden. En dat is de reden dat de kans van slagen klein is. Als iets je makkelijk afgaat dan past het bij je en is het ook geen goed voornemen, hooguit dat je erachter komt dat er iets in je zit waarvan je het bestaan niet wist. 

Vaak is ook iets net wat belangrijker dan je voornemen of in contradictie. Je wilt minder roken maar uitgaan en sociaal zijn met je vrienden is eigenlijk belangrijker. Of je wilt minder drinken en eten maar ook meer genieten van het leven. ( Uh ja, die twee vallen voor mij onder de noemer genieten van het leven.)

Ook is een goed voornemen vaak te vaag. Ik ga meer loslaten. Oké, maar wat dan en hoe dan. En moet je er niet eerst achterkomen waarom je überhaupt iets vasthoudt?

Nu is niks onmogelijk en waar een wil is is een weg maar lastig is het wel, zo zeggen de geleerden. Makkelijker is het om het geen goed voornemen te noemen maar je gaat  gewoon “iets nieuws uitproberen”. Zo faal je niet maar vind je het gewoon niks. Of wel.

 Zo, en weer door…

Wij (ik, man en zoon Sem) zijn net terug van een weekje ‘fossielen’ zoals we dat noemen. Gewoon in Nederland in een kneuterig huisje. Kerstlichtjes mee. Familie op bezoek. Ons alleen maar druk maken over waar we uit eten gaan die avond. Boekje, Netflix. Lekker voor een week. Ook weer lekker om naar huis te gaan. Mijn eigen dingen te doen en weer uit te kijken naar de feestjes en activiteiten die op de agenda staan. 

Door dit contrast in de dingen die ik leuk vind kwam ik dus uit op het fenomeen goede voornemens. 

Ik ben er uitermate ongeschikt voor. Ik weet nu al dat ik totaal overdwars ga liggen als er ook maar een kleine gedachte over op komt zetten. Als ik vandaag tegen mezelf zeg dat ik geen drop meer mag dan sta ik morgen in Jamin een kilozak te scheppen, Hoezo  ik mag geen drop, dat maak ik altijd zelf nog wel uit! Ik weet niet wat het is, behalve redelijk maf.

Het schizofrene in de dingen die ik doe of leuk vind is er altijd en overal. Ik kan enorm genieten van uren alleen zijn met een boek of al armbanden makend of wat dan ook. Maar in m’n eentje reizen lijkt me dan weer helemaal niks. Op een festival met een enorme hoeveelheid mensen, super gaaf. werken met mensen, heerlijk! Maar zet me niet op een groepsreis, totaal niet mijn ding. 

We eten alleen maar biologisch vlees en anders niet maar als ik in de schoenenwinkel naar een paar mooie leren laarzen kijk dan denk ik er geen moment aan hoe het leven van het beestje is geweest dat nu als schoeisel op de plank staat. Ik denk aan het milieu, breng keurig mijn plastic-, papier- en glasafval gescheiden weg…..met de auto.

Anyway…

Ik heb dus geen goed voornemen, wel een wens voor 2016. Ik zie om me heen mensen die niet goed voor zichzelf zorgen en daardoor letterlijk en figuurlijk niet goed in hun vel zitten met alle gevolgen van dien. Ik wens je in 2016  veel liefde voor jezelf. Hierdoor zul je de juiste beslissingen nemen, stappen de goede kant uit zetten en voelen en doen wat goed voor jou is. En doordat het goed met jou gaat zal dat een positieve invloed op de mensen en gebeurtenissen om je heen hebben.

Een nieuw jaar.

Mijn jaar, jouw jaar. 

Wat ga jij ermee doen?

Liefs, Elizabeth

Ik ben Elizabeth, eigenaresse van ZoZit't Stoelmassage&zo.

Banner