Omgaan met angst
Bewustwording

Omgaan met angst

“Kijk rechtstreeks naar je angst als je hem wilt loslaten, want wat je onder ogen ziet lost op in het licht van bewustzijn.”

Graag deel ik een stukje uit het boek “Kracht door bewustwording” van Sanaya Roman. Af en toe sla ik het boek open en dan lees ik de boodschap die ik voor die dag krijg. Dit keer gaat het over omgaan met angst.

Angst is als een zware emotie, als een druk, een gevoel van spanning in het lichaam. Het kan een gevoel zijn van druk rondrennen, je proberen te verbergen achter een masker van productiviteit, ‘doen’ in plaats van ‘zijn’. Als je je zwaar of donker voelt, vraag dan de angst in je bewustzijn te komen. Alles wat je de rug toekeert, zal groeien en erger worden. Als je bereid bent te blijven staan en onder ogen te zien waar je bang voor bent, zal het universum je helpen bij het loslaten en helen ervan. Veel mensen zijn bang om alleen te zijn, je gelooft dat je alles alleen moet doen en voelt de last van verantwoordelijkheid. Toch ben je niet alleen. Het universum zit vol vrienden en helpers.

Omgaan met angst en deze transformeren doe je door ontspanning je lichaam in te ademen. Ook kun je omgaan met angst door te handelen. Als je negatieve energie in een ander voelt, een gevoel dat je niet prettig vindt, loop er dan niet voor weg. Begin met je oordeel op te schorten en vraag het universum om leiding over wat je kunt doen. Het universum zal je altijd hulp sturen als je erom vraagt. Deze hulp kan komen via gedachten als inzichten, of via iets dat je ziet, leest of hoort. Als je iets negatiefs in een ander voelt, kun je ervoor zorgen dat je er niet door beïnvloedt wordt door het universum te vragen hoe je hen in hun groei kunt steunen. Als zij jou niet kunnen evenaren in je liefdevolle energie, zullen ze je leven verlaten, of je zult merken dat je niet zoveel gelegenheid creëert om bij hen te zijn.

Vaak is het ook interessant om er achter te komen wat jouw angst is om die negatieve energie in anderen te voelen. Is het een overtuiging dat anderen je onderuit kunnen halen of kunnen kleineren? Als je dit weet, dan heb je een basis om mee aan het werk te gaan. Alleen door je angst voor negatieve energie onder ogen te zien en te erkennen, kun je haar transformeren in onschadelijke energie. Want positieve helende energie is altijd krachtiger dan negatieve energie.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner