Bloemmaan 21 mei 2016
Bewustwording

Bloemmaan 21 mei 2016

Op 21 mei is het weer volle maan. Deze maan wordt bloemmaan, grasmaan of ook wel honingmaan genoemd en staat in het teken van groei en verbinding. De bloemmaan is de maan van vrouwelijkheid en vruchtbaarheid.

Deze volle maan wordt ook grasmaan genoemd omdat het gras overal in bloei staat. Vroeger werd in deze periode de hooi oogst binnengehaald. Dit was een heel belangrijke oogst want deze moest ervoor zorgen dat het vee de volgende winter door zou komen. Veel groenten zijn nu nog niet geoogst en ook het graan begint nu net pas te rijpen. De grasmaan is dus geen oogstfeest, maar eerder een tijd van hoop en belofte.

Vier de groei die de natuur doormaakt. Er is een uitbundige energie in de natuur; bloemen openen hun kleurrijke blaadjes, bomen en planten groeien ook verder richting een hoogtepunt. Wat heeft zich al ontwikkeld in jou? Waar wil je verder nog aandacht aan schenken? Sta stil bij de groeikracht die zo voelbaar is in de natuur en ook in jezelf. Vier de kracht van het leven. Waar sta je? Ben je in verbinding met alles om je heen? Ben je in verbinding met de natuur?

Het is volle maan op 21 mei 2016 om 23:16:37

 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner