Verse Tomatensoep
HoofdgerechtLunchRecepten

Verse Tomatensoep

Deze heerlijke verse tomatensoep staat bij ons regelmatig op tafel. Door de tomaten even te grillen in de oven worden ze lekker zoet. Eet smakelijk!

Recept voor 4 borden – 40 minuten bereidingstijd. 

Ingrediënten:

  • 750 gram Tomaten
  • 3 takjes Tijm
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook
  • Naar smaak oregano en basilicum
  • 300 ml van tablet groentebouillon
  • 75 ml zure room
  • Naar smaak zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de tomaten in vieren.
  3. Voeg de tomaten, hele knoflooktenen en takjes tijm toe aan een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Zet de tomaten ong. 15-20 minuten in de oven. Houd in de gaten dat ze niet aanbranden. Door de tomaten te grillen worden ze zoeter en dat is erg lekker in de soep.
  4. Maak de 300 ml groentebouillon aan en voeg de inhoud van de blikjes tomatenpuree toe, onder regelmatig roeren.
  5. Haal de tomaten uit de oven, steeltjes tijm verwijderen en voeg samen met het vocht toe aan de groentebouillon.
  6. Goed roeren en 15 minuten met de deksel op de pan laten sudderen op laag vuur.
  7. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  8. Roer de zure room erdoor.
  9. Breng de soep op smaak met basilicum, oregano, zout en peper.

Serveertip:

Volkoren afbakbroodjes met zelfgemaakte hummus.

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner