Vanillevla
ReceptenTussendoor

Vanille vla

Er zijn producten die we ongemerkt bijna altijd in de supermarkt kopen, terwijl het zoveel lekkerder is om deze zelf te maken. En dan weet je ook nog eens wat er precies in zit. Vanille vla is daar een goed voorbeeld van. Sinds ik ontdekt heb dat het heel gemakkelijk is om dit zelf te maken komt het (zeker in de wintermaanden) bij ons vaker op tafel. Het is een verwennerij waar je echt even van mag genieten. 

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen

  • 1/2 liter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 30gr suiker
  • 20gr maizena
  • 2 eidooiers
  • snufje zout

Vanille vla

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Schenk de volle melk in een steelpannetje. Schraap het vanillestokje leeg en doe de vanille samen met het stokje in de melk. Breng de melk aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 10 minuten zacht pruttelen terwijl je af en toe roert.

In de tussentijd klop je de suiker, maizena, eidooiers en zout door elkaar. Schep na 10 minuten het vanillestokje uit de pan en roer een paar eetlepels van de warme melk door je eimengsel. Daarna klop je het eimengsel rustig door de melk. Zet het vuur ietsje hoger en laat het indikken tot vla terwijl je blijft roeren.

Zet daarna het vuur uit, giet de vla in een kom en laat iets afkoelen. Deze vla is heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt ‘m ook laten afkoelen en 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Dek dan wel af met plastic folie, anders komt er een velletje op de vanille vla en dat zou jammer zijn.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner