Uitgelicht-Recept
HoofdgerechtRecepten

Ovenschotel met bloemkool en prei

Ovenschotel met bloemkool en prei

Recept voor ruim 2 personen – 30 min bereidingstijd ex. 45 min. oventijd.

Ingrediënten:

  • 200 gram aardappelen
  • Kleine bloemkool
  • Half bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 prei
  • Handje basilicum
  • Handje peterselie
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas 30+
  • 300 gram gehakt

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de aardappelen schoon en snijd in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 10 minuten.
  3. Ui, knoflook, prei, bloemkool, champignons en kruiden schoonmaken en fijn/klein snijden.
  4. Rul het gehakt in een wok. Ui en knoflook 2 minuten meebakken.
  5. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee.
  6. Voeg hierna de champignons, bloemkool, kruiden, peper en zout toe en bak nog even kort mee.
  7. Vet een ovenschaal in.
  8. Leg onderop de helft van de aardappelschijfjes.
  9. Schep hierop het gehakt/groentemengsel.
  10. Daar bovenop de rest van de aardappelschijfjes.
  11. Strooi de kaas over de ovenschotel heen.
  12. Nu nog 45 minuten in de oven en dan lekker genieten.

 

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner