Ovenschotel met bloemkool en prei
Ovenschotel met bloemkool en prei
Recept voor ruim 2 personen – 30 min bereidingstijd ex. 45 min. oventijd.
Ingrediënten:
- 200 gram aardappelen
- Kleine bloemkool
- Half bakje champignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 prei
- Handje basilicum
- Handje peterselie
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
- 100 gram geraspte kaas 30+
- 300 gram gehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de aardappelen schoon en snijd in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 10 minuten.
- Ui, knoflook, prei, bloemkool, champignons en kruiden schoonmaken en fijn/klein snijden.
- Rul het gehakt in een wok. Ui en knoflook 2 minuten meebakken.
- Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg hierna de champignons, bloemkool, kruiden, peper en zout toe en bak nog even kort mee.
- Vet een ovenschaal in.
- Leg onderop de helft van de aardappelschijfjes.
- Schep hierop het gehakt/groentemengsel.
- Daar bovenop de rest van de aardappelschijfjes.
- Strooi de kaas over de ovenschotel heen.
- Nu nog 45 minuten in de oven en dan lekker genieten.