chocolade smoothie als onbijt
OntbijtRecepten

Chocolade Smoothie als ontbijt

Een gezonde chocolade smoothie als onbijt is super lekkere manier om je dag te beginnen. Wil je een energieboost en ook een goed humeur? Doe er een banaan doorheen! In een banaan zit vitamine B6 die de bloedsuikerspiegel gelijkmatig houdt en daarmee ook je humeur. Bananen zijn best wel super hero’s, ze helpen namelijk ook tegen angst, depressie en slaapproblemen. In banaan zit naast de vitamine B6 ook een aminozuur (tryptofaan) die de aanmaak van serotine bevordert. Serotine is een neurotransmitter die een kalmerende werking heeft en waardoor je je vrolijker voelt.

Rauwe cacao bevat antioxidanten en geeft hierdoor een boost aan de immuunsysteem. Ook bevat het fenylethylamine, een stof die je verliefd zou doen voelen en zodoende als licht antidepressivum werkt.

Kaneel is ook heel gezond. Dankzij het aanwezige chroom in kaneel heeft het een stabiliserende werking op je bloedsuikerspiegel en helpt het je lichaam beter met suiker om te gaan door het om te zetten in energie. Dit is altijd fijn, want tegenwoordig zit overal suiker in.

Wat heb je nodig:

  • 1 banaan
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 el (magere kwark)
  • 1 el rauwe cacao crisps
  • 2 tl rauwe cacao poeder
  • 2 tl kaneel

Bereidingswijze:

Voeg alle ingrediënten samen in een blender, mix tot er een gladde massa ontstaat. Schenk vervolgens de inhoud in een glas.

Geniet van je ontbijt!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner