Thee spijs combinaties
Lifestyle

Thee spijs combinaties: thee bij de maaltijd

Al meer dan vijf jaar geleden wist ik het zeker, thee is hot! Thee kent vele mogelijkheden en het is mijn missie om deze mogelijkheden te delen en thee naar een hoger niveau te brengen in Nederland.

 Thee bij de maaltijd

Wist je dat je thee, net zoals wijn heel goed kunt combineren met gerechten? Het is een prachtig alternatief voor alcoholhoudende dranken. Wanneer je uit eten gaat en geen behoefte hebt aan het drinken van alcohol, wordt er vaak gekozen om frisdank of water te drinken bij het gerecht. In veel gevallen halen deze dranken het gerecht echter niet op.

Ik begon mijn Mevrouw Cha carrière als theesommelier in een wijnbar waar mooie wijnen werden gecombineerd met gerechten. De alcoholvrije dranken en combinaties met de gerechten mocht ik verzorgen. Vandaag deel ik enkele tips waarmee je zelf de ultieme thee spijs combinaties kunt verzorgen.

Tips voor het maken van thee spijs combinaties

  • Groene thee kun je vergelijk met witte wijn, vandaar veelal lekker met vis;
  • Zwarte thee kun je vergelijken met rode wijn, vandaar veelal lekker met vlees;
  • De dressing of de saus zijn vaak overheersender dan de vis, het vlees of de groenten. Om die reden is het belangrijk om hier rekening mee te houden;
  • Verwerk de thee die je als drank wilt serveren ook in het gerecht dat je maakt.

Een paar thee spijs combinaties van de theesommelier: 

  1. Geitenkaas in combinatie met jasmijn parels;
  2. Witvis in combinatie met bai ya puerh;
  3. Wilde honingbos in combinatie met lemon merengue pie. 

In China alleen al zijn er meer dan 2000 verschillende pure thee varianten en er zijn meer dan 50 theelanden in de wereld. Genoeg variatie dus om te combineren met gerechten. Mocht je zelf thee willen combineren met gerechten, neem contact met mij op en ik zal je adviseren welke thee uit de online thee boutique het beste bij je gerecht past.

Thee in wijnglazen

Serveer de thee in een wijnglas. Zorg dat het glas niet gegraveerd is en dat er geen oneffenheden in zitten, anders kan het namelijk knappen. Veel theesmaken in combinatie met gerechten komen het beste tot hun recht wanneer je deze enigszins laat afkoelen tot rond de 70 graden. 

Har-thee-lijke groet,

Linda

Logo MevrCha     

Mijn naam is Linda Appelman en ik heb een droom, namelijk: “Thee naar het hoogste niveau brengen”. Met mijn bedrijf Mevrouw Cha, koop ik kwalitatieve thee rechtstreeks in op de plantage en verkoop dit in Nederland. Er is veel onwetendheid op het gebied van thee en de theezakjes cultuur is passé. Kortom: lees, luister, proef en ervaar het zelf!

Banner