Health

Een lekkere workout als start van de week

“Hello, Monday!” Zijn jullie weer klaar voor een lekkere workout als start van de nieuwe week? Dit keer doen we alle oefeningen 30 seconden lang met steeds 10 seconden rust tussendoor. We doen twee rondes achter elkaar.

Dit zijn de oefeningen:

  • Side Shuffle
  • Dips met benen
  • Lunges
  • Mountain climbers ellebogen
  • Broad jump
  • Step ups

Side Shuffle:

Je gaat laag in je benen zitten met je voeten op heupbreedte. Je maakt een aansluitpas terwijl je laag blijft. Goed voor de billen en beenspieren, maar vraagt ook veel core stability om goed rechtop te blijven.

Dips met benen:

Je gaat zitten op een bankje en je handen wijzen naar voren. Je laat je billen langs het bankje zakken en je ellebogen gaan naar achteren. Als je naar beneden zakt strek je je been uit. Is een oefening voor de triceps.

Lunges:

Je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Je stabiliseert door goed je dwarse buikspieren aan te spannen. Die kun je voelen als je je handen in je zij doet.

Mountain climbers met ellebogen:

Je staat in een mooie plank op je ellebogen en je breng je knieën naar de buitenkant toe. Goed voor je buikspieren.

Broad jump:

Buig door je knieën, zwaai met je armen naar achter en naar voren, spring zo ver als je kan naar voren. Perfect om aan je explosiviteit te werken.

Step ups:

Je stapt op een bankje en je trekt 1 knie omhoog. Je wisselt steeds van been. Goed voor de billen en bovenbeenspieren.

Veel succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner