Health

AMRAP training: zo vaak èn zo goed mogelijk

AMRAP is een afkorting voor: As Many Rounds ( of Repetitions) As Possible.  Bij een AMRAP training wordt er vooraf een tijd ingesteld. Pak voor deze workout dus even een kookwekker of je smartphone erbij om de tijd bij te houden.

Onderstaande workout duurt 10 minuten. Tijdens deze 10 minuten ga je de oefeningen zo vaak mogelijk doen, in de aangegeven volgorde. Let hierbij heel goed op je techniek! Het is erg belangrijk dat je iedere oefening goed uitvoert en deze niet afraffelt. Dat zou namelijk tot blessures kunnen leiden.

Dus: vaak en goed is het doel!

Ronde 1: AMRAP 10 minuten

  • 10 x squat
  • 10 x lunges
  • 10 push ups
  • 10 burpees
  • 10 mountain climbers

Squat:

Je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren.

Lunges:

Je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Je stabiliseert door goed je dwarse buikspieren aan te spannen. Die kun je voelen als je je handen in je zij doet.

Push up:

Je staat op je handen in een plank op je voeten of op je knieën. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken. Je ellebogen gaan iets naar achter, waardoor je je schouders beter stabiliseert. Goed voor je core en je krijgt er hele sterke armen van.

Burpee:

Je springt in de lucht, dan ga je op de grond liggen en duwt je zelf weer omhoog, evt via je knieën. Total body workout en hartslagverhoger.

Mountain climbers:

Je staat in een mooie plank en je brengt je knieën om en om naar je borst. Goed voor de schouders en de buikspieren.

Veel succes!

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner