Uitgelicht-Balans
Health

Balans

Balans

Pepernoten, gevulde speculaas, speculaas, marsepein, kruidnoten, schuimpjes, chocoladeletter, chocoladepiet, chocoladesint, chocolademunten, banketstaaf….zucht….. ik houd er zo van, maar ik hou ook van mezelf. Waar kies je dan voor?

Nu ik gewichtsconsulent ben durf ik al dat lekkers niet in mijn karretje te gooien. Stel dat ik klanten tegen kom, lekker voorbeeld: Gezond Gouds. Ik hou van mezelf, wil gezond leven, maar óók genieten. Op welke manier kun je op het gebied van eten hierin je balans vinden? Uit liefde voor jezelf goed voor jezelf zorgen. Dit probeer ik te doen door bewust te zijn van hetgeen ik opeet.

Mugcake

Mugcake met griekse yoghurt en vers fruit: Gezond Genieten!

Mijn dochter van 3 ½ gaat nu ook vragen stellen: ‘mama is dit gezond? Mama waarom koop jij nooit koekjes? ‘ Doe ik mijn kind tekort? Is het slecht voor kinderen om zich bewust te zijn van wat gezond eten is? Tegenwoordig is het maar gewoon om elke dag een koekje bij de thee of koffie te eten, of een pakje wicky als pauzedrankje met een dikke liga. Wanneer er een feestje is moet dit worden gevierd met de meest grote suikerbommen die er maar zijn. Ik vraag me af of dit altijd nodig is. Waarom niet je aankoop van je nieuwe huis vieren met een grote pan hutspot? Heerlijk toch! En serveer op een verjaardag eens verantwoorde snacks. Tegenwoordig zijn er zo veel leuke lekkere en gezonde recepten te vinden. Heel benieuwd wat je visite daarvan vindt!

Eet ik dan echt niks ongezonds? O ja hoor, ik heb een zwak voor chips dus er gaat ook wel eens een zak doorheen. Hier geniet ik dan ook enorm van en ik voel me er niet schuldig over. Ik vind ook zeker dat dit af en toe moet. De verleidingen om ons heen zijn zo groot dat de kans groot is, dat wanneer je alleen maar gezonde dingen zou eten, dat op een later moment alle remmen los gaan en je dit gaat compenseren.

Balans is het sleutelwoord.

Ben jij ook op zoek naar wat er binnen jouw levensstijl past qua balans? Neem dan contact met ons op.

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner