Stop met die beperkende gedachten
Bewustwording

Wat houdt je tegen?

Het is iets waar ik wel eens over nadenk: wat is het dat een mens tegenhoudt? En dan nog iets specifieker: wat is het dat mij tegenhoudt om de dingen te doen die ik echt graag wil en die juist zo belangrijk zijn voor mijn welzijn? Ken je dit? Wat houdt jou tegen?

Ik ben een vrouw die meer ambities heeft dan er tijd in een dag of een week zit. Ik geef anderen vaak voorrang en blijf daardoor regelmatig met een ‘gebrek’ aan aandacht en zorg voor mezelf achter.

Recht uit het hart

Misschien heb je het destijds voorbij zien komen, de spontane oproep voor het ‘Lighthouse Intensive Traject’. Het was iets dat er echt toe deed. Voor mij, maar ook voor de vrouwen voor wie ik het opzette. Heel anders dan anders plande ik toen niet een heel traject vooruit, bouwde ik niet eens eerst netjes een salespagina en schreef ik ook niet eerst teksten tot ik ze perfect genoeg vond.

Nee, ik schreef het uit mijn hart, liet de roep van binnenuit klinken, gaf antwoord aan de calling in mijzelf om alleen nog dingen te doen die er toe deden en die mij bezieling gaven. Als ik daarmee de zielen van anderen mocht aanraken, als ik daarmee andere vrouwen de gelegenheid gaf om hún calling te horen en te beantwoorden – des te geweldiger! Dus ik deed de oproep.

En hij was raak. Vol in de roos. Mijn spontane oproep sprak tot de verbeelding en sprak een wens en verlangen aan in veel vrouwen. Dit was soms een actieve wens, soms een onder de oppervlakte sudderend verlangen. Een aantal vrouwen meldde zich aan. De één vol noodzaak en urgentie. De ander met kleine of grote twijfel. Maar ze meldden zich aan! Ze ondernamen actie.

Beperkende gedachten

Wat erg interessant was aan het spontaan opgezette Lighthouse traject, waren de vele reacties. Waaronder: “Oh wat eng, het is alsof je het over mij hebt…” (dit is natuurlijk een geweldig antwoord zover!!!) “… maaaaaaar ik denk dat ik het niet kan betalen.”

Hoe bizar is dat. Ik had niet eens een prijs genoemd! Maar hoe herkenbaar is het, die beperkende gedachten als het om een investering in onszelf gaat. Alsof er ook maar enige groei mogelijk is zonder enige vorm van investering van aandacht, energie, tijd, ruimte of geld!

Het is tijd om een investering in onszelf niet langer te zien als een drempel, zonder überhaupt te overwegen of het is wat we willen, nodig hebben, of werkelijk naar verlangen. Het is tijd om te stoppen met altijd overal eerst moeilijkheden zien!

Ruimte

Als iets met je resoneert, waarom is dan niet je eerste reactie: “Ja! Wat gaaf!” Of: “Hee, ik voel een ja!” Of: “Wat zou er gebeuren als ik het toelaat?” Op het moment dat iets resoneert, ontstaat er ruimte. Een ruimte die nieuwe kansen brengt. Die ruimte kan weer leiden tot ontwikkeling, transformatie, bereiken van doelen, vervullen van wensen, het voor elkaar krijgen wat je al zolang probeert te doen.

Als iets naar je toekomt dat resoneert, ontstaat er een ruimte die creatief ingevuld kan worden. Mits je die ruimte tenminste niet meteen afknijpt en dichtgooit, want dan is alle flow en creatieve ruimte meteen weg. Dan zijn de kansen eigenlijk alweer voorbij en heb je je eigen ruiten ingegooid. Zoals je waarschijnlijk wel vaker doet, omdat het ook een soort van veiligheid biedt.

Bijna niets is onmogelijk

Word je bewust van je eigen beperkende gedachten, waardoor je soms, zonder dat je het doorhebt,  je eigen kansen verkleint, en daarmee jezelf ondermijnt of onbewust saboteert. Natuurlijk is geld soms de beperkende factor, maar het zijn vaak ook andere zaken als: tijd voor jezelf, gebrek aan zelfvertrouwen dat je het kunt of ergens klaar voor bent.

Ik heb ontdekt dat bijna niets onmogelijk is. Dat als de intentie juist is, geld nooit de èchte ‘nee’ veroorzaakt.

En jij?

Het Lighthouse Intensive Traject is afgesloten, maar wil jij leren leven en creëren vanuit ease en joy, en meer (h)art in jouw leven toelaten? Meld je dan aan voor de volgende Heart-Journal Challenge die plaatsvindt op 14-18 mei. Doors are open!

Je hoeft gelukkig niet te wachten tot die tijd, je kunt nu al beginnen met jezelf op een ander spoor te zetten. Word je bewust van je reacties op kansen die op je pad komen. Stel jezelf de vraag waarom je vaak zo snel de deur dichtdoet. Waarom blokkeer je? Schrijf dit eens op, het zal je veel inzichten geven.

Ik wens je een prachtige dag en een geweldig perfect onvolmaakt leven!

Liefs,

Leontine

Leontine Boxem

Ik ben een Perfect Onvolmaakte game-changer. Mijn naam is Leontine Boxem, ik werd 2x in 2 jaar doodziek en kwam daar op een wonderlijke positieve wijze doorheen en zag het als gift en niet als downer. De lessen die ik daar leerde op het gebied van leven en ondernemen zijn game-changers geweest en geef ik nu met liefde door aan andere (ondernemende) vrouwen. Dat doe ik als auteur, coach, spreker, trainer en verbinder binnen Perfect Onvolmaakt®.

Banner