Volle Plantmaan
Bewustwording

Volle Plantmaan 9 juli 2017

Op 9 juli is het volle Plantmaan. Deze maan wordt ook wel Hooimaan of Maan van de kortste nacht genoemd. Het thema dat bij deze volle maan hoort is bestemming / rijping. In de natuur is alles volop in bloei en het zonlicht is sterk. Al dat licht brengt geeft ons extra energie, maak daar gebruik van.

De plannen (zaadjes) die je een poos geleden hebt geplant hebben nu echt vorm gekregen. Geef ze de ruimte om nu rustig te rijpen en te volgroeien. Creëer die extra ruimte door onkruid te wieden: in de tuin èn in je hoofd! Het werkt zeer helend en ‘aardend’ om met je handen in de aarde te wroeten. Met beide benen op de grond staan we letterlijk en figuurlijk stevig en kunnen we eventuele overtollige gedachten en/of gepieker goed de baas.

Meditatie

Maak tijd voor een volle maan meditatie. De dagen rondom de volle maan (twee dagen ervoor tot en met twee dagen erna) zijn bij uitstek geschikt voor meditatie en het contact maken met energieën- in onszelf en om ons heen. De kracht van de volle maan helpt ons bij het teweegbrengen van de nodige veranderingen in ons bewustzijn. Daarnaast kun je tijdens de volle maan ook je kristallen en edelstenen in het maanlicht leggen om ze te reinigen en op te laden.

Deze volle Plantmaan wordt in het Engels ook wel de Full Buck Moon of de Thunder Moon genoemd. Zie de video hieronder voor een uitleg.

Het is volle maan op 9 juli 2017 om 06:08:31

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner