Maan van de langste nacht
Bewustwording

Maan van de langste nacht op 2 januari

We staan aan de vooravond van 2018. Een heel nieuw jaar met talloze kansen, beloften en keuzes. De winterzonnewende, het punt van Midwinter ligt achter ons en heel langzaam wordt het elke dag weer iets langer licht. Op 2 januari is het volle maan. Deze maan heet de Maan van de langste nacht en het thema dat bij deze maan hoort, is reiniging.

Evaluatie en intentie

Velen van ons denken deze dagen terug aan wat er in het afgelopen jaar allemaal gebeurd is. Wat goed ging en wat iets minder goed ging. Daarnaast bedenken we vaak ook hoe we dingen in 2018 anders willen gaan doen. We nemen ons voor om veranderingen in te zetten die ons verbetering zullen brengen.

De tijd rondom de volle maan is een goed moment om je intenties voor het komende jaar op een rijtje te zetten. Mediteer! De volle maan helpt ons om de nodige veranderingen in ons bewustzijn op gang te brengen. Twee dagen voor de volle maan tot en met twee dagen na de volle maan is de energie voor meditatie en spirituele rituelen veel krachtiger.

Zoals altijd bij een volle maan, is het ook nu weer een voortreffelijk idee om dat wat ons niet meer dient, los te laten. Ruim dat laatste beetje energie op dat niet van jezelf is, maar wat je misschien nog wel met je meedraagt. Weg ermee! Zo maak je ruimte voor nieuwe dingen, reinig je jouw pad voor al dat moois dat vol verlangen op jou wacht om gezien, gevoeld en ontdekt te worden.

Maan van de langste nacht

>> Het is volle maan op 2 jauari 2018 om 03:25:29 <<

Vollemaanwandelingen

Tip! Wist je dat Staatsbosbeheer vollemaanwandelingen organiseert? Kijk hier voor de diverse wandelingen tijdens de Maan van de langste nacht op 2 januari en meld je aan als het je leuk lijkt.


 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner