Chakra-blog
Bewustwording

Het Wortelchakra

Het Wortelchakra

Hallo, mijn naam is Fatima Broeder en heb de opleiding Emotioneel Lichaamswerk behaald. Het proces was op basis van de chakra’s. Door het proces aan te gaan met mezelf, situaties en anderen ben ik op een andere manier naar het leven en mezelf gaan kijken. Dit was een mooi proces en wil dit in de wereld brengen. Mensen bewust maken van zichzelf, omgeving en gevoelens, om zo krachtig en vol vertrouwen in het Leven te gaan staan….vanuit Liefde.

Daarna ben ik de wereld ingestapt van de edelstenen met hun heling en kracht. De opleiding Geneeskrachtige stenen en helend (be)handelen en de verschillende lagen van het bewustzijn, heb ik zojuist afgerond. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken en ze te helpen daar waar nodig is. Ik gebruik hiervoor dan ook in mijn chakra avonden alles wat ik in me heb, de edelstenen, wierook en mijn kennis. Nu geef ik chakra meditaties waarbij je vanuit beweging in meditatie gaat.

We lopen dagelijks tegen lastige situaties aan zoals werk, kinderen, je relatie, de grote wie ben ik vraag en gevoelens die we onderdrukken omdat er geen tijd is om ze daadwerkelijk aan te pakken of dat we het even niet meer weten en het ons teveel wordt.

Wat vaak gebeurt is, is dat wanneer je hier geen aandacht aan besteedt, je ziek wordt.

Bewust Zijn kan hierbij helpen, hoe bewust ben je van je lichaam en geest? Het voelen van je lichaam, die je hebt gekregen en draagt, het voelen wat je nodig hebt….of juist niet.

Door chakra’s in balans te brengen komt er beweging in lichaam en geest en zul je meer innerlijke rust en nieuwe gevoelens ervaren.

Verbinding maken met je lichaam en geest, keer op keer…

Door je eigen energie te gebruiken kom je er ook achter waar de blokkade zit.

De chakra’s (levenswiel) zijn continue in beweging en willen ook gevoed blijven.

Ik zal elke keer één chakra behandelen.

Het 1e chakra is de Basis of Wortelchakra.

” I am connected with the energy of Mother Earth.

My body,  mind and spirit are grounded, centred and purified.”

Het Wortelchakra heeft een rode kleur en staat voor o.a de eerste levensbehoefte, overleven , aarde, gronden en levensvreugde.

Lichamelijk: Perineum, voeten, gebit.

Element: Aarde

Edelstenen: Granaat, rode jaspis, robijn, obsidiaan.

Wierook: Frankinsence fijn, Brahma Satva ( bij mij te verkrijgen)

Niet goed werkend: last van de onderrug, financieële problemen, last van het gebit, pijnen aan de benen, voeten, meer gaan eten ter invulling van het probleem.

Het is een hele klus om dit chakra constant in balans te houden.

Wat je bijv. kunt doen is bewust lopen. Je zult wel denken wat is dat dan? Je kunt denken aan een wandeling in het bos. Loop eens rustig, stap voor stap, kijk eens om je heen. Wat zie je, wat ruik je?

Al is het maar een kwartier, je zult merken dat je sneller tot rust komt.

Of juist meer beweging door dansen, springen, je voeten masseren of een voetenbad geven.

Velen van ons hebben een druk bestaan maar al is het maar voor 10 min. even niets.

Fijne meditatie!

Heb je vragen kun je me bereiken op onderstaand emailadres of telefoonnummer.

Fatima Broeder

Email: fatima.elhabro@gmail.com

Tel: 06-51081593

Banner