Kip Tandoori
HoofdgerechtRecepten

Kip Tandoori met gestoomde rijst

Simpele Kip Tandoori met gestoomde rijst! Kip Tandoori stond al een tijdje op mijn lijstje maar steeds kwam het er niet van. Toen juist op een moment dat ik eigenlijk geen tijd had om te koken toverde ik deze kip tandoori met gestoomde rijst op tafel, binnen no time! Daarom noem ik het ‘simpele’ Kip Tandoori.

Je zou ervoor kunnen kiezen de kip een nacht in de yoghurt met de kruiden te laten marineren. Daarnaast kun je ook kant en klare tandoori kruiden gebruiken. Of je maakt een voorraad tandoori kruiden zoals ik, dan heb je altijd binnen een handomdraai deze kip tandoori op tafel staan.

Ik ga dit recept ook nog eens klaarmaken in de slowcooker! Ik denk dat dat ook erg lekker is namelijk.

Bereidingstijd: +/- 25 minuten

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 2 kipfilets
  • 200 ml Griekse yoghurt of creme fraiche
  • 4 lente uitjes
  • Een halve rode ui
  • 1 sjalotje
  • Een halve (groene) paprika
  • 1 koffie kopje (basmati rijst per persoon)
  • Een halve bouillon blokje kip
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel ketoembar (koriander)
  • 1 theelepel citroen peper
  • 1/2 theelepel chili poeder (of zoveel als je durft .. 😉 )
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel garam masala (kerrie)
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel djinten (komijn)

Kip Tandoori

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet, de lente ui, de rode ui, het sjalotje en de paprika in stukjes/blokjes. En bak dit in olijfolie in een wok. Ik hield wat lente uitjes apart voor de garnering maar dit hoeft natuurlijk niet.
  2. Voeg nu ook alle kruiden en de knoflook toe en bak dit mee.
  3. Wanneer de kip gaar is voeg je de yoghurt of de crème fraîche toe. Is de saus vervolgens te dun naar je zin? Dan heb je altijd nog de optie de saus iets te binden met maizena. Proef de saus even en voeg naar smaak nog de honing of extra kruiden toe!
  4. De rijst kun je koken volgens de aanwijzing op de verpakking of je kunt de rijst stomen als je een stoomoven hebt.
  5. Doe 2 koffie kopjes rijst met 3 koffie kopjes water in de stoomoven pan samen met een verkruimeld bouillonblokje.
  6. Stoom 15 minuten op 100 graden. Daarna even doorroeren en je hebt echt heerlijke rijst!

Logo Ashley Willems

 

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner