Mexicaanse_gevulde_courgette_1
HoofdgerechtRecepten

Mexicaanse gevulde courgette

Mexicaanse gevulde courgette

Iedere week maak ik voor Koken met Aanbiedingen (app voor iPhone en Android) een nieuw recept gebaseerd op de actuele aanbiedingen in de supermarkt. Waarbij ik laat zien dat je met een klein budget ook lekker en gezond kunt koken voor een heel gezin. Ook nog eens snel, want dit gerecht staat binnen een half uur op tafel. Deze week heb ik gekozen voor de aanbiedingen van Plus. De Bonduelle conserven, courgette en gehakt zijn daar in de aanbieding en daarmee maakte ik Mexicaanse gevulde courgette. Totaal was ik  minder dan € 6,50 kwijt en hier kun je met z’n vieren van eten. Ik moet wel bekennen dat ik gehakt zelf nooit bij de supermarkt, maar wel bij de slager koop zodat ik zeker weet dat ik goed vlees in huis haal. Als de slager een gehaktaanbieding heeft, koop ik meestal 1 of 2 kilo en die vries ik in porties van 200 gram in. Zo heb ik altijd gehakt in huis voor een scherpe prijs, maar wel goede kwaliteit.

Mexicaanse-gevulde-courgette_2

 

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 courgette (aanbieding)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 tomaat
– 1 blik rode kidneybonen (aanbieding)
– 2el olijfolie
– 250gr gehakt (aanbieding)
– snufje chilipoeder
– 1tl paprikapoeder
– 1/2tl komijnpoeder
– zout
– peper
– 100gr geraspte kaas

Wat je gaat doen

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op waar straks alle courgettes in passen om te blancheren.
2. Snijd in de lengte een kapje van de courgette af met een scherp mes. Maximaal ¼ van de hele courgette.
3. Snijd de kapjes in kleine blokjes en bewaar deze. Lepel de courgettes uit.
4. Hak de ui en knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes.
5. Giet de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.
6. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig ziet. Schep het gehakt erbij en rul deze een paar minuten tot het gaar is. Voeg de stukjes courgette en tomaat toe en bak deze even mee. Als laatste komen de kidneybonen erbij met alle specerijen en de helft van de geraspte kaas. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Zet de deksel op de pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen.
7. Blancheer in de tussentijd de courgettes 1-2 minuten in het kokende water. Haal ze eruit met een tang en spoel ze af onder koud water. Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal en vul ze met je mengsel. Strooi de resterende kaas erover en schuif de ovenschaal in de oven. Bak dit 10 minuten totdat de kaas een goudbruin korstje heeft.

Mexicaanse-gevulde-courgette_3

Tip: Wil je een vegetarische versie van dit gerecht maken? Laat dan het gehakt uit het recept. Maak daarnaast nog een tomatensaus van een blik gepelde tomaten die je even hebt gebakken met ui, knoflook en wat peper en zout. Om te serveren pak je diepe borden waar je eerst een lepel van de tomatensaus in schept. De gevulde courgette leg je daarin. Lekker met brood om erin te dopen.

Op zoek naar meer receptinspiratie gebaseerd op actuele aanbiedingen? Kijk dan in de app ‘Koken met Aanbiedingen’! Deze is te downloaden in zowel ‘Google Play’ als ‘App Store’. Lees hier meer over mijn samenwerking met deze app.

Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner