2017
Bewustwording

Wat wil jij in 2017?

Nu Sinterklaas weer terug naar Spanje vaart en ondertussen de Kerst steeds dichterbij komt, nadert ook het einde van het jaar. Persoonlijk vind ik december een heerlijke en gezellige maand. Alle lekkernijen die bij het Sinterklaasfeest horen, ik kan er niet vanaf blijven! En dan nu de kerstboom die zijn plaats weer heeft gekregen in de kamer en daar prachtig staat te stralen met al z’n mooie ballen, slingers en vele honderden lampjes. Brandende waxinelichtjes zorgen voor zacht licht en wat warmte in de avondschemer.

De donkerste dagen van het jaar worden de komende weken nog iets korter, maar als het op 21 december ook volgens de kalender winter wordt lengen de dagen langzaamaan weer. En dan, over iets meer dan drie weken begint het nieuwe jaar.

2017

Ik kijk er stiekem al een beetje naar uit! Wat gaat het nieuwe jaar me brengen? In 2015 gebeurde er veel met mij. Dat was een zwaar en roerig jaar, met name door de burn-out die ik vanaf ‘t midden van dat jaar beleefde. 2016 bracht me vervolgens licht, kracht en vernieuwing. Ik verliet mijn 30-urige baan en richtte mijn energie en aandacht op mijn massagepraktijk. En daar werd ik heel blij van!

Na het diepe, donkere dal van mijn burn-out wilde ik gewoon weer licht ervaren. Letterlijk en figuurlijk. Ik wilde weer leven. Ik wilde de energie weer voelen stromen door mijn lijf, en mijn hart weer voelen bonzen van geluk in plaats van angst. Ik wilde me weer krachtig en energiek voelen. Ik wilde dat ik alle dagen van de week nieuwe en ook trouwe, bekende cliënten in mijn praktijk mocht ontvangen. Alles wat ik wilde daar vroeg ik het universum om. De ene keer stilletjes in mijzelf, en de andere keer hard op. Meestal deed ik dat ’s avonds als ik in bed lag.

Voelen wat je wilt

Maar ja, dan moet je wel weten wat je wilt natuurlijk. Wat wil jij? Weet je dat? Denk je daar weleens bewust over na? Of liever: ga je wel ‘ns heel bewust met je aandacht bij jezelf naar binnen om te voelen wat je diep in je hart eigenlijk wilt? Want dat wat je voelt kan echt heel anders zijn dan wat je (be)denkt met je hoofd. Probeer het maar ‘ns uit.

Voor mij is voelen wat ik wil inmiddels een bijna dagelijks ritueel geworden. Sowieso heb ik die aandacht voor mezelf gewoon even nodig. Me-time noem ik dat. Even helemaal niets behalve ik en mezelf. Vervolgens richt ik positieve aandacht op wat ik wil, soms deel ik het met anderen maar bovenal dus met de energie om mij heen.

Ik wens je een fijne decembermaand toe! En ook alvast een heel mooi nieuw jaar.

Liefs, Tatiana

Massagepraktijk Lichaamstaal

Ik ben Tatiana. Ik ben holistisch masseur en trotse eigenaar van Lichaamstaal, praktijk voor holistische massage en therapie. Middels heerlijk ontspannende massages begeleid ik je graag naar (meer) contact maken met je lichaam en bewust voelen wat je voelt en ervaart – in het hier en nu, want dat is het enige moment waarin we zijn.

Banner