Bewustwording

Nieuwe maan 6 mei 2016

We kunnen het misschien nog niet helemaal aan de temperatuur voelen, de zon worstelt nog wat met de wolken, maar de natuur komt weer volop tot leven om ons heen. Het is lente! In deze periode, op 6 mei is de nieuwe maan van het Ontwaken. Een nieuwe maan is het einde alsmede het begin van een cyclus. Een moment bij uitstek om te evalueren wat je hebt gedaan, wat je meeneemt en wat je loslaat. Bedenk ook wat je nieuwe plannen zijn en hoe je deze vorm wilt geven.

De nieuwe maan wordt ook wel ‘donkere maan’ genoemd. Het is één van de schijngestalten van de maan. Als de maan precies tussen de aarde en de zon staat, is alleen de schaduwkant van de maan waarneembaar. De maan is dus feitelijk niet te zien.

Nieuwe Maan 6 mei

Onder invloed van de nieuwe maan

Alle maanfasen duren bij elkaar opgeteld ongeveer vier weken. Elke fase beïnvloedt ongeveer één week van ons leven. De tijd van de nieuwe maan is een goede tijd om iets nieuws te beginnen. Of dat nu een project is of een relatie. Je kunt je impulsief voelen en heel veel nieuwe ideeën hebben. Ook is het een goede tijd om een dag te vasten: op de dag van de nieuwe maan is ons lichaam het best in staat om te ontgiften.

Als je het leuk vindt om bij jezelf te ontdekken wat de invloed van de maan nou precies met jou doet, kan ik je aanraden om eens te googlen op ‘leven volgens het ritme van de maan’. Je vindt dan heel veel interessante links naar websites die je precies uitleggen hoe je dat kunt doen.

Het is nieuwe maan op 6 mei 2016 om 21:31:18

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner