Gastblogger-Vlogger

Bloggers & Vloggers Richtlijnen

Bij Uit Liefde Voor Jezelf is het mogelijk om eenmalig of vaker een blog te schrijven. Voor onze bloggers en vloggers hebben we richtlijnen opgesteld om de kwaliteit van onze website te waarborgen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is, dat is wel zo fijn!

Zorg voor unieke content:
Plagiaat is niet toegestaan. We vinden het belangrijk dat de content die je schrijft exclusief is voor Uit Liefde Voor Jezelf. Natuurlijk mag je andere artikelen en content gebruiken ter inspiratie, maar de blog die je schrijft mag niet eerder op een andere website geplaatst zijn.

Zorg voor goede content:
Een artikel moet minimaal 400 woorden bevatten. Zorg er daarnaast ook voor dat het goed leesbaar is met de juiste hoeveelheid alinea’s, kopjes en een pakkende titel. Zorg dat je de juiste kernwoorden een aantal keren gebruikt. Het artikel moet in het Nederlands geschreven zijn. Voor een vlog geldt dat deze ongeveer 2 minuten duurt- niet veel langer en niet veel korter. Tip: Sluit je blog/vlog af met een vraag die betrekking heeft op je blog/vlog. Dit roept interactie op met de lezer/kijker.

Afbeeldingen:
Visuele content dient als ondersteuning van de tekstuele content. Het kan je blog verduidelijken, maar het zorgt er ook voor dat de tekst makkelijker weg leest. Het gebruik van minstens één afbeelding voor je blog is een vereiste. Let goed op dat je géén afbeeldingen gebruikt die niet rechtenvrij zijn. Vergeet ook geen bronvermelding toe te voegen aan je afbeeldingen.

Gebruik van links:
Je mag linkjes gebruiken, maar niet meer dan 3 stuks per artikel. Hierbij kun je denken aan de bronvermelding of een link naar je eigen site.

Redactie:
Wij doen de eindredactie. Voordat je blog of vlog wordt gepubliceerd zal deze worden gecontroleerd op leesbaarheid, spelling, etc. Inhoudelijke aanpassingen vinden nooit zonder overleg met jou plaats.

Biografie:
Wanneer je voor het eerst een gastblog schrijft voor Uit Liefde Voor Jezelf, vragen we je ook een stukje over jezelf te schrijven (à 50 woorden). Heb je een portretfoto van jezelf, stuur die dan ook mee, dan zetten we die erbij.

Onderwerp:
Er wordt op www.uitliefdevoorjezelf.nl geschreven met respect voor alles en iedereen. Uit Liefde Voor Jezelf zal geen blogs / vlogs plaatsen die op wat voor manier dan ook oproepen tot haat, die rascistisch, beledigend, kwetsend zijn. Uit Liefde Voor Jezelf behoudt zich het recht voor om blogs / vlogs niet te plaatsen of te verwijderen van de site.

Promotie:
Uit Liefde Voor Jezelf promoot al haar blogs via social media, dus ook jouw gastblog! We zouden het waarderen als je ook je eigen blog deelt via jouw eigen social media accounts.

Aanleveren Blog / Vlog:
Je blog en biografie dienen in Word te worden aangeleverd, je biografie mag links naar je website en/of social media accounts bevatten. Lever minstens één afbeelding bij je blog. Voor een vlog geldt dat deze reeds geüpload dient te zijn naar Youtube. De link naar de video plus inleidende tekst voor de vlog graag in Word aanleveren.

Je bijdrage moet minimaal 3 dagen vóór de afgesproken publicatiedatum in ons bezit zijn.


Heb je vragen? Zou jij ook graag een keer willen bloggen of vloggen voor ons? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

[contact-form-7 id=”4″ title=”Contact form 1″]