Gehaktpannetje
HoofdgerechtRecepten

Gehaktpannetje met prei en yoghurt

Dit gehaktpannetje is niet alleen super snel klaar, het geeft je ook nog eens de energie om een uur flink te knallen tijdens de bootcamps van Vanessa. 

Wat je nodig hebt voor 3-4 personen

  • 2 preien
  • 2 koolrabi
  • 300gr rundergehakt
  • 1/2 groentebouillonblokje (bij voorkeur zonder of weinig zout)
  • 175gr bonen (naar keuze), afgespoeld
  • 1/2 teentje knoflook
  • 150ml yoghurt
  • 1el gehakte peterselie
  • snufje cayennepeper
  • 2el zaden en pitten (bijvoorbeeld zonnebloempitten geroosterd)
  • olie
  • zeezout
  • peper

gehaktpannetje-2

Wat je gaat doen

Snijd de preien in ringen, schil de koolrabi en snijd in blokjes. Verhit een eetlepel olie in een braadpan en rul hier het gehakt in en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehakt uit de pan en roerbak de prei en koolrabi 2 minuten. Voeg het gehakt weer toe en schenk er 300ml water bij. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Voeg de laatste 2 minuten de bonen toe en roer deze er voorzichtig door.

Terwijl het pannetje pruttelt, rasp je de knoflook boven de yoghurt. Roer dit er samen met de helft van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Na 5 minuten doe je een snufje cayennepeper bij het gehaktpannetje, proef hierna en breng eventueel nog op smaak. Serveer met een schepje yoghurt en strooi er wat zaden en peterselie over. Zo is het al heerlijk, maar je kunt er ook nog wat zilvervliesrijst of brood bij serveren.

Meer inspiratie voor makkelijke hoofdgerechten? Kijk dan eens hier.

[pzzwidget id=81877 height=300 width=300]

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner