BijgerechtRecepten

Zelfgemaakte pastasaus met veel groente

Deze pastasaus met veel groente maak je helemaal zelf, zonder pakjes of zakjes. Dat is namelijk super makkelijk en natuurlijk veel gezonder! Dit is een goed gevulde, voedzame pastasaus met verse groente. In principe kun je al je favoriete groente toevoegen en daarmee variëren. Deze zelfgemaakte pastasaus kun je natuurlijk ook prima zonder vlees bereiden.

Tip: maak een flinke hoeveelheid saus en vries deze in porties in, zo heb je altijd een lekkere zelfgemaakte pastasaus bij de hand.

Bereidingstijd: +/- 15 minuten

Wat heb je nodig? ( 4 personen)

  • +/- 400 gram mager rundergehakt (kippengehakt is ook erg lekker)
  • 2 tenen knoflook
  • Verse basilicum
  • 1 ui
  • 2 verse trostomaten
  • 1 bakje (kastanje) champignons
  • 350 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 1 courgette
  • Peper/zout
  • 1 paprika
  • Een klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
  • Italiaanse kruiden (+/- 3 theelepels)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Optioneel: Wat kookroom (light) voor een romige saus
  • Ook optioneel: (Parmezaanse) kaas

Wij aten volkoren spaghetti bij deze pastasaus. Voor de grap heb ik alle groenten gewogen, deze pastasaus bevat meer dan een kilo aan groente! Groente om mee te variëren: prei, wortel, broccoli, aubergine, spinazie.

Zelfgemaakte pastasaus

Bereiding:

  1. Begin met het snijden van alle groente, de ui en de knoflook.
  2. Fruit als eerst de ui aan samen met de knoflook.
  3. Voeg het gehakt en alle groente toe en laat dit even lekker meebakken.
  4. Voeg nu ook de tomaten, de passata en de tomatenpuree toe.
  5. Roer dit goed door en breng op smaak met wat fijngehakte verse basilicum, peper/zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden.
  6. Laat het nog even lekker pruttelen en voeg eventueel nog wat kookroom (light) toe.

Eet smakelijk!

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner