croutons
BijgerechtRecepten

Zelf maken: knoflook croutouns

Lekkere croutons voor in de soep of een salade maak je heel eenvoudig zelf. Met dit recept heb je in een handomdraai een hele berg heerlijke knoflook croutons. 

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 10 minuten

Dit heb je nodig (voor een flinke bak vol)

  • Circa 8 sneetjes brood
  • Flinke scheut olijfolie (of 2)
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout

knoflook croutons

Dit ga je doen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de sneetjes brood met een scherp mes in kleine vierkante blokjes. Doe de blokjes in een grote kom. Schenk in een klein kommetje de olijfolie en pers hier de knoflook boven uit. Strooi er ook een goede snuf zeezout in. Klop dit door elkaar met een vork en schenk vervolgens over de blokjes brood heen. Meng het oliemengsel goed door het brood door te husselen met je handen.
  3. Verdeel daarna de blokjes brood over het bakpapier. Zorg dat alle stukjes naast elkaar liggen. Schuif de bakplaat in de oven en bak circa 10 minuten totdat ze droog en krokant zijn. Schep ze halverwege nog even om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
  4. Laat de knoflook croutons afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos. Zo kun je zeker een week bewaren.

Tip: je kunt aan het oliemengsel ook nog zeer fijngehakte kruiden toevoegen. Zoals tijm, rozemarijn of oregano. Of wat denk je van basilicum voor in de tomatensoep?


Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookTwitterGoogle+Bloglovin’ of Instagram.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner