Kipburger
HoofdgerechtRecepten

Zelf gemaakte kipburger met caesar salad

Waarom zou je naar de McDonalds rijden als je ook zelf een lekkere kipburger kunt maken? Je krijgt er even vieze handen van, maar dat is het waard. Ik had nog wat gehakt over na het maken van de 4 burgers en daar maakte ik heerlijke balletjes van, voor later op de avond. 🙂  Ook dat was een feestje!

Bereidingstijd: +/- 40 minuten 

Wat heb je nodig? (voor 4 stuks)

Voor de burgers:

  • 600 gram kippengehakt
  • 1 theelepel zout
  • Handje pijnboompitten
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 lente uitjes
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 4 eetlepels panko (Japans broodkruim)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • een ei
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

Voor de caesar salad:

  • 1 zak botersla of romaine sla
  • 2 eetlepels Parmezaane kaas
  • 1 bakje spekjes (of je koop direct al uitgebakken spekjes)
  • Caesar dressing, ongeveer 3 eetlepels
  • (knoflook) croutons
  • Peper/zout naar smaak

Overig:

  • 4 hamburger broodjes
  • 1 tomaat

Bereiding:

  1. Tijd voor die vieze handen! Alle ingrediënten voor de kip burgers gaan in een mengkom. Hier maakt je 4 mooie burgers van.
  2. Heb je net als ik nog wat gehakt over? Maak daar dan nog wat balletjes van voor later op de avond!
  3. Bak de burgers in de koekenpan om en om gaar.
  4. De zak botersla gaat in een schaal (bewaar een paar blaadjes sla voor onder je hamburger), maak de sla aan met de caesar dressing.
  5. Voeg de parmezaanse kaas toe, wat verse peper en de uitgebakken spekjes.
  6. Hussel dit goed door elkaar, bovenop gaan de croutons!
  7. Snij de hamburger broodjes doormidden en rooster deze even in een droge koekenpan.
  8. Ook de tomaat kan in plakken worden gesneden voor op of onder de hamburger.
  9. Nu is het alleen nog een kwestie van het maken van je hamburger! Dat behoeft denk ik geen uitleg. Maak er een mooi broodje van.
  10. Als saus op de burger koos ik voor de caesar dressing, maar elke saus is natuurlijk mogelijk!
  11. Serveer de zelf gemaakte kipburger met de caesar salad.

Dit is een goed begin van het weekend, toch?

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner