Wortelsap
ReceptenTussendoor

Wortel is gezond: drie keer lekkere wortelsap

Wortelen zijn gezond. Ze bevatten beta caroteen, wat heel belangrijk is voor een goed werkend immuunsysteem. Daarnaast draagt beta caroteen bij aan een mooie huid, is het goed voor je ogen èn bestrijdt het vrije radicalen, welke kunnen leiden tot allerlei chronische ziekten. Wortelsap is een lekkere manier om van deze gezonde groente te genieten.

Met wortel kun je oneindig variëren. Het is een groente, maar het smaakt een beetje zoet als fruit en daarom combineert het zo goed. Het is belangrijk dat je onbespoten wortelen gebruikt want je wilt natuurlijk geen bestrijdingsmiddelen in je verse sap. Ik gebruik een sapcentrifuge, waarmee ik heel eenvoudig de lekkerste sappen maak. De sapcentrifuge is ideaal om overgebleven groente en fruit op te maken, want je kunt er bijna alles wel instoppen. Met schil en al.

Ik heb 3 van mijn favoriete simpele combinaties voor lekkere wortelsap op een rijtje gezet.

Wortelsap 1:

  • 4 wortels
  • 1 appel
  • gember (naar smaak)

Wortelsap 2:

  • 3 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 appel

Wortelsap 3:

  • 2 wortels
  • 1/2 ananas
  • vers sinaasappelsap (naar smaak)

Wortelsap

>> Gek op wortel? Check dan ook deze heerlijke wortel gembersoep


Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookTwitterGoogle+Bloglovin’ of Instagram.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner