Sushi Bowl
HoofdgerechtRecepten

Sushi bowl met zalm en avocado

Ik ben een enorme sushi liefhebber, maar sushi maken kost veel tijd en elke week sushi buiten de deur eten is een kostbare hobby. Daarom vind ik de sushi bowl echt ideaal! Het recept dat ik vandaag deel is een simpele sushi bowl met zalm en avocado maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren! Bedenk welke ingrediënten jouw favoriete sushi rol bevat, en gebruik ze.

Geen gedoe met rollen, maar wel de smaak van sushi! Het klinkt mij ècht als muziek in de oren!

Bereidingstijd: +/- 25 minuten

Wat heb je nodig voor 2 goed gevulde sushi bowls?

  • 350 gram sushirijst
  • 450 ml water
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 avocado’s (rijp)
  • 300 gram verse zalm
  • 3 a 4 theelepels japanse mayonaise (kewpie)
  • Optioneel:  wasabi
  • peper/zout
  • Wat sesamzaadjes (wit, groen en/of zwart)
  • Sojasaus voor op tafel
  • 1 vel nori

Sushi Bowl

Bereiding:

Het begint natuurlijk met het koken van de rijst, sushi rijst staat erom bekend dat het niet heel easy is. Maar zolang je doet wat hier staat kan het niet misgaan. Tip: gebruik een pan met een dikke bodem (anders koekt de rijst gigantisch aan), of gebruik een rijstkoker als je die hebt.

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel goed af met koud kraanwater.
  2. Doe de rijst in de pan en voeg het water toe.. Breng op hoog vuur aan de kook, wanneer het kookt zet je het vuur laag en kook de rijst nog 10 a 12 minuten verder..(deksel op de pan) Roer tussendoor 1 keer door met een houten pollepel.
  3. Haal de pan vervolgens van het vuur, roer de rijstazijn er goed doorheen. Leg er een theedoek overheen, daarop de deksel en laat dit even 10 minuten staan.. Schep na die tijd  de rijst in een grote kom en laat goed afkoelen tot kamertemperatuur (schep regelmatig even om).
  4. Snijd de avocado in plakjes of blokjes, evenals de zalm. Gebruik wel echte verse zalm, geen voorverpakte uit de supermarkt. Geen verse zalm? Gebruik dan juist de zalm uit de diepvries.
  5. Knip de nori in stukjes.
  6. Schep de rijst in een kommetje of in een diep bord, verdeel daar overheen de zalm, de avocado en de nori.
  7. Verdeel ook een paar kleine bolletjes Japanse mayonaise over de sushi bowl en eventueel ook wat wasabi.
  8. Strooi tot slot wat sesamzaadjes over de sushi bowl. Naar smaak eventueel nog wat peper/zout.
  9. Serveer de sushi bowl met wat soja saus.

Eet smakelijk!

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner