Rijstsalade
HoofdgerechtLunchRecepten

Rijstsalade met cashewnoten

Het gebeurt me regelmatig dat ik teveel rijst kook. Dat is gelukkig helemaal niet erg, want ik maak er een dag later iets anders mee, zoals deze heerlijke frisse rijstsalade met cashewnoten. Het is tenslotte zonde om weg te gooien. Deze rijstsalade is lekker als lunch maar kan ook prima ’s avonds gegeten worden.

Bereidingstijd: +/- 10 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • +/- 200 gram rijst
  • Een halve komkommer
  • Een halve paprika
  • Een rode ui
  • 2 lente uitjes
  • 1 theelepel zout
  • Handje (geroosterde) pijnboompitten
  • 1 theelepel peper
  • Handje cashewnoten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 klein bekertje crème fraîche

Frisse rijstsalade

Bereiding:

  1. Wanneer je de rijst van de dag ervoor gebruikt hoef je die dus niet meer te koken. Anders kook je de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Laat de rijst voordat je verder gaat even afkoelen. Deze rijstsalade is lauw het lekkerst!
  3. Snijd de komkommer, paprika, de ui en de lente ui fijn en voeg toe aan de rijst.
  4. Breng het geheel op smaak met wat peper/zout/knoflookpoeder.
  5. Voeg de crème fraîche toe en roer het goed door elkaar.
  6. Proef even en breng naar wens nog verder op smaak.
  7. Voeg ook de pijnboompitten en de cashewnoten toe.

Je kunt aan tafel! Een heerlijk frisse rijstsalade met cashewnoten. Geniet ervan!

>> Probeer ook deze Zilvervliesrijst salade met tonijn en geroosterde paprika!


Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner