Garnalen
HoofdgerechtLunch

Salade met garnalen, taugé en basilicum olie

Garnalen, taugé en basilicum olie zijn drie zalige ingrediënten die je als basis gebruikt voor deze salade. De olie met basilicum kun je bij Foodelicious kopen en anders vervang je het door olijfolie extra vergine met een drupje citroensap. 

Wat je nodig hebt voor 2 personen

  • 1 flink teentje knoflook
  • 300gr garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • olie om in te bakken
  • 75gr rucola
  • 50gr taugé
  • 1 rode paprika
  • basilicum olie
  • zeezout
  • peper
  • optioneel: gemalen chili

Wat je gaat doen

Snijd het teentje knoflook in dunne plakjes. Verhit een klein scheutje olie in een pan en bak de garnalen kort totdat ze net gaar zijn en mooi roze. Breng op smaak met peper en zout en zet de pan apart.

Pak  2 grote borden, of 1 grote schaal, en leg onderop de rucola. De taugé verdeel je daarover. Maak de rode paprika schoon en snijd in stukjes, verdeel dit over de taugé. Als laatste schep je de garnalen met olie uit de pan over de salade, vergeet de plakjes knoflook niet.

Maak een dressing van 2 tot 3 eetlepels basilicum olie, zeezout, peper en eventueel een snufje gemalen chili. Sprenkel dit over de salade en serveer direct.

garnalen1

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner